Horlama derdi radyofrekans yöntemi ile bitiyor

Horlama derdi radyofrekans yöntemi ile bitiyor

Gündelik yaşantımızda oldukça sık rastladığımız sorunlardan birisi de horlamaktır. Horlama en bizim açımızdan büyük bir sıkıntı olmakla beraber etrafımızdakiler, evimizdekiler açısından nda büyük sorun teşkil etmektedir. Etrafımızdaki insanları rahatsız etmenin huzursuzluğunu da beraberinde yaşamaktayız. Horlama tedavisi günümüzde oldukça kesin çizgilerle yapılmaktadır. Öyle ki son yılların beklide en önemli yöntemlerinden biri olan radyo-frekans yöntemi doğru uygulandığı takdirde bu sorunu ortadan kaldırmaktadır.

Horlamayı Radyo-Frekans ile Yenin

Horlamak tıbbi açıdan ne kadar sıkıntılı sonuçlar doğuruyorsa da bunun yanında sosyal sıkıntılar da doğurmaktadır. Dikkatsizlik, uykuyu alamama, konsantrasyon bozukluğu, eşler arasında geçimsizlik gibi ciddi sosyal problemleri ortaya çıkaran horlama ancak mutlak tedavisi ile ortadan kaldırılmaktadır. Yüksek tansiyon, uykuda ani ölümler, kalp-damar rahatsızlıkların, akciğer hastalıkları da yine horlamayla kendisini belli eden ciddi problemlerdir.

Eğer horlama kişisel çabalarla ortadan kaldırılamıyorsa ve büyük sorun teşkil etmeye başladıysa mutlaka bir Kulak Burun Boğaz doktoruna görünmelidir. Boğaz bölgesindeki anormalliklere bağlı oluşan horlama ve uyku apnesi mutlak tedavi gerektiren bir problem olarak kendini belli eder.

horlama tedavisi

Horlama Derdi Bitiyor

Horlama tedavisinde kullanılan klasik yöntem ve lazer yöntemi başarısı yüzde yetmişlerdedir. Ameliyat sonrası ağrı oluşabileceği gibi bu ağrılar 1 ay kadar sürmektedir. Yeni geliştirilen radyo-frekans ile horlama tedavisinde ise oldukça ağrısız bir şekilde bu operasyon gerçekleştirilmektedir. Öyle ki radyo-frekans tedavisinden bir saat sonra hasta yemeğini yiyebilmekte ve işine dönebilmektedir. Radyofrekans yönteminde istenilen bölgedeki doku hacmini azaltmak için radyo-frekans dalgalarının ısıtma özelliğinden faydalanılır. 300 ila 1000 Kbz arasında radyofrekans dalgaları sinir uçlarına zarar vermeden yumuşak dokuda bir yüksek ısı meydana getirir. Alçak voltajda 75-85 derecede kullanılan radyofrekans sistemi ile yumuşak damak ve küçük dile bağlı horlamalarda basit, hızlı ve etkili bir cerrahi yöntem olarak uygulanmaktadır.

Uzmanına Yaptırın

Özel Meltem Hastanesi uzman Kulak Burun Boğaz doktorları radyo-frekans yöntemini başarıyla uygulamakta ve hastanın hayatına kaldığı yerden sağlıkla devam etmesine vesile olmaktadırlar. Radyo-frekans sistemi uzmanlık gerektiren ciddi bir uygulamadır. Hastanemizde yaptıracağınız radyo-frekans yöntemi ile bu sorundan sonsuza kadar kurtulmanız mümkün.

Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:09/11/2013
Okunma Sayısı:10651
Soru sor