Endoskopi ile hastalığı anında teşhis

Endoskopi ile hastalığı anında teşhis
Kendine ait özel bir ışığı bulunan ve ucundaki kamera vasıtasıyla görüntü almaya olanak sağlayan tüp şeklinde bir alet vardır. Bu alet ile sindirim sisteminin organlarının incelenmesi işlemine endoskopi denmektedir. Yutma, çiğneme gibi problemlerde, mide ekşimelerinde, yanmalarında, uykuda gelen öksürüklerde, mide sancılarında, horlama nöbetlerinde, üst sindirim sisteminde kanamalarda, yabancı cisim yutmalarda, kusmalarda, bağırsak düzenindeki değişikliklerde, daha önce tanı konmuş bir sindirim sistemi hastalığı varlığında, kabızlık, bağırsak tembelliklerinde endoskopik yöntem kullanılarak problem anlaşılmaktadır.
endoskpi

Endoskopi Ne Zaman Nerede Yaptırılır?

Endoskopi yukarıda saydığımız durumlarda ortaya çıkacak sorunları teşhis etmede kullanılmaktadır. Bu yöntem ile pek çok sağlık problemi erkenden teşhis edilip tedavi yöntemleri uygulanabilmektedir. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de endoskopik yöntemler başarıyla uygulanmakta ve en ciddi hastalıklar bu muayene yöntemi ile ortaya çıkarılmaktadır. Endoskopi ünitesi bulunan, anında müdahale koşullarının mevcut olduğu deneyimli bir endoskopist ile bu işlem sağlıklı bir şekilde yapılabilmektedir.

Endoskopi
sindirim sisteminden mide hastalıklarına kadar, nedeni belirsiz kusmalara kadar her türlü sıkıntılı rahatsızlık bu cihaz ile ortaya rahatlıkla çıkmaktadır. 8-10 milimetre kalınlığında son derece yumuşak olan boru yemek borusundan mideye kadar, bağırsaklara kadar uzanmaktadır. Doktor ucunda kamera olan bu boru ile hastanın iç organlarını ve hareketlerini, herhangi bir sorunun olup olmadığını gözlemlemektedir. Bu işlem sırasında ayrıca hastanın nabız ve oksijen durumu da denetlenmektedir. Gerekirse biyopsi dediğimiz parça alma işlemi de gerçekleştirilmektedir. Endoskopi öncesi 6 saatlik bir aç kalma durumu gerekmektedir. Bunu uzman doktor öncende hastaya bildirecektir.
endoskopi

Neden Önemlidir?Sebebi tam olarak anlaşılamayan rahatsızlıkların kökenini incelemek için son derece önemlidir. Hasta yukarıda saydığımız şikayetler ile geldiği takdirde bu işlem sayesinde her türlü iç organ rahatsızlıkları, sindirim sistemi veya bağırsak rahatsızlıkları kolaylıkla tespit edilebilmektedir. Oldukça uygun bir şekilde uygulanan bu yöntem ile hastanın canı acımaz ve oldukça kısa sürer. Hastalığın teşhis ve tanısının yapılmasında oldukça önemli olan endoskopi Özel Meltem Hastanesi uzman doktorları tarafından başarıyla yapılmakta, kişinin herhangi bir hastalığı var ise kolaylıkla tespit edilmektedir. Buna göre yine alanında uzman doktorlar duruma göre hastalığın tedavisine geçmektedirler.
Güncelleme Tarihi:27/04/2024
Yayınlama Tarihi:11/12/2013
Okunma Sayısı:13299
Soru sor