Akupunktur ile zayıflama

Akupunktur ile zayıflama

Akupunktur ile zayıflama kilo vermek isteyen bireylerin diyetini kolaylaştıran yöntemler arasında yer almaktadır. Akupunktur ile zayıflama ve uygulama yönteminden önce Akupunktur nedir? Akupunktur ile zayıflama nasıl uygulanır? Bu konular hakkında bilgiler verelim. Akupunktur tedavisi yan etkisi olmayan uygulama yöntemleri arasında yer almaktadır.

Akupunktur nedir?

Latince'de "acus" iğne anlamına  "punktura" kelimesi ise batırma anlamı taşımaktadır.  Her iki kelime birleştirildiğinde iğne batırma anlamına gelmektedir. Tıpta ise bu durum uzman hekimler tarafından Akupunktur tedavisinde belirlenen noktalara yapılan iğne batırma işlemi olarak tanımlanmaktadır.

Ancak bu iğnelerin batırılması rastgele değil, insan vücudunda bulunan 12 çift ve 2 tek meridyen olmak üzere toplamda 14 adet meridyen yer almaktadır. Bu meridyenlerin üstünde de toplam 360 tane nokta olduğu tespit edilmiştir. Akupunktur, günümüzde uygulanan modern tedavi metotları arasında yer almaktadır.

Akupunktur tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler

Akupunktur tedavisi günümüzde uygulanan tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Bu uygulamanın bireyler üzerinde yapılması yine uzmanlık gerektiren bir durumdur. İnsan vücudunda yer alan noktalara doğu tedavi ve tanı konulması kuşkusuz hekim denetimi ile mümkündür. Bu yüzden Akupunktur tedavisinde ve yapılan işlemlerde uzman hekim şarttır.

Akupunktur sağlığın her alanında uygulanabilen yöntemler arasında geniş bir yelpazeye sahiptir. Akupunktur birçok önemli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Akupunktur ile zayıflama yöntemi de bu yöntemlerden sadece bir tanesidir. Doktor ve hasta arasında oluşan diyaloglara göre hastanın şikayetleri doğrultusunda akupunktur uygulaması işleme alınabilmektedir.

Akupunktur kaç çeşittir?

Bugün dünya üzerinde 2 çeşit Akupunktur tedavi yönteminden bahsedebiliriz. Bu yöntemlerin ilki vücut akupunkturu bir diğeri ise kulak üzerinde yapılan kulak akupunkturudur. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte iğne korkusu yaşayan bireyler için iğnesiz akupunktur ve lazerli akupunktur seçenekleri de sunulmaktadır. Akupunktur uygulanmaları vücut akupunkturu, kulak akupunkturu ve kafa derisi akupunkturu şeklinde uygulama çeşitlerine sahiptir.  

Ancak her bir yöntemin kendi içinde farklılıkları bulunmaktadır.

Akupunktur hangi hastalıklar için uygulanabilir?

Akupunktur birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilmektedir. Başta sinirsel rahatsızlıklar olmak üzere obezite, migren ve baş ağrıları, depresyon, kabızlık, sindirim sorunları, stres, panik atak, kadınlarda adet düzensizliği, sigara, alkol, uyuşturucu gibi madde bağımlılıkları, epilepsi, sırt ve boyun ağrıları, gebelik bulantı ve kusmaları, erken boşalma, astım rahatsızlıkları, bronşit gibi rahatsızlıkların tedavisinde uygulanan yöntemdir.

Akupunktur ile zayıflama nasıl uygulanır?

Akupunktur ile zayıflama uygulamaları vücudun belli noktalarına iğne batırma yöntemi ile yapılmaktadır. Akupunkturda noktalara uygulanan iğne batırma işlemi sayesinde hastalığı bu noktalardan alınan sinyaller ile iyileştirmesi amaçlanmaktadır.

Akupunktur ile zayıflama yönteminde iğneler kulak etrafındaki noktalara batırılır.  Bu noktalardan alınan sinyaller bireyin zayıflamasında aktif rol oynarken iştah azaltıcı, atıştırma, oburluğu veabur cuburu engelleyici semptomları azaltarak kişinin kendi iradesine yenik düşmeden kilo vermesini sağlamaktadır.

Akupunktur ile zayıflamanın faydaları nelerdir?

  • Akupunktur ile zayıflamanın faydaları oldukça fazladır. Akupunktur iştah merkezini tetikleyerek bireyin iştahını düzenlemeye destek olur.
  • Akupunktur tedavisi, mide asit salgısını azaltarak diyet esnasında bireyin mide kazıntısını ve midede yanması problemlerini gidermektedir.
  • Akupunktur tedavisi, bireyin doğrudan halsizliğini ve bitkinliği önleme konusunda oldukça başarılı sonuçlar ortaya koyar.
  • Akupunktur tedavisinde bireyin kendi kendine oluşturduğu diyetten daha hızlı ve kolay kilo vermesi sağlanmaktadır.
  • Akupunktur tedavisinde hasta yemek yeme kısıtlamalarından ötürü huzursuz, gergin ve sinirli olmamaktadır. Böylece gönül rahatlığı ile kilo vermesi sağlanır.

Hastanemizde zayıflama tedavisinde kulak ve vücut akupunkturu uygulanmaktadır. Hastaya kaç seans yapılacağı ve hasta için haftalık hedeflenen kaç kilo vereceğine ilişkin bilgiler hastanın durumuna ve şikayetlerine göre değişiklik göstermektedir.  

Güncelleme Tarihi:24/04/2024
Yayınlama Tarihi:18/11/2017
Okunma Sayısı:3026
Soru sor