Saç ektiren hastalara spor uyarısı

Saç ektiren hastalara spor uyarısı

Saç ekimi günümüzün en çok tercih edilen estetik uygulamalarından birisidir. Öyle ki Türkiye’de her gün neredeyse 200 hasta bu operasyon için başvurmaktadır. Saç ekimi profesyonel bir ekip ve tam donanımlı, hijyenik hastanelerde kolaylıkla yapılabiliyor. Ancak bu kolay süreç sonrasında hastanın hızlı bir şekilde sağlığına kavuşması ve gündelik yaşamına dönmesi için bir takım  uyulacak kurallar bulunmaktadır. Özel Meltem Hastanesi Saç Dökülmesi ve Tedavileri Merkezi Sorumlusu, özellikle hastaları saç ekimi sonrasında ağır spor yapmamaları konusunda uyararak açıklamalarda bulundu.

Ağır Spora Ara Verilmeli

Saç ekiminden sonra bir süre ağır sporlara ara verilmesi gerektiğini belirten Özel Meltem Hastanesi Saç Dökülmesi ve Tedavileri Merkezi Sorumlusu bunun ileriki aşamalar açısından oldukça önemli olduğunu kaydetti. Saç ekimi süreci öncesi olduğu kadar sonrasında da bir takım önlemlerin hastanın yararına olacağını belirten Merkez Sorumlusu: “Bu önemli ameliyat sonrasında aletli ağır sporlara en azından 1 ay ara vermek gerekiyor. Elbette ki sporun kesileceğini anlamına gelmiyor bu. Örneğin hafif tempolu yürüyüşler ile hasta operasyon sonrası spor yapmaya devam edebilir.” dedi.

Spora ara verilmesi gerektiğinin nedenini ise Merkez Sorumlusu şu sözlerle açıklıyor: “Futbol ya da ağır sporlarla uğraşan kimseler, bu spor uygulaması esnasında kafasına herhangi bir darbe aldığı surette ekim yapılan bölgede bir takım problemlerin oluşmasına sebep olabilir. Saç ekimi yapılan bölgeye top gelmesi muhtemeldir, ya da bir başka oyuncunun çarpması ile darbe alınabilir. Bu gibi darbeler ekim yerine zarar verebilecek türdedir. Bunun önüne geçme amaçlı hastalarımıza 1 ay suretle bu tarz sporlardan uzak durmaları gerektiğini söylüyoruz.” dedi.

Bu Gibi Durumlarda Hemen Doktorunuzu Arayınız

Biz hastalarımıza kesin suretle bu gibi uygulamalardan en az 1 ay suretle uzak durmalarını söylüyoruz. Ancak yine de saç ekimi operasyonunun ardından ekim yapılan bölgeye umulmadık bir darbe alınırsa mutlaka hemen hastanın doktorunu araması gerekir.  Ekim yerindeki bu takım darbeler acil müdahale gerektirir ve hastanın bunu geçiştirmemesi önemlidir. Merkez Sorumlusu:  "Saç ekim yapılan bölgeye beklenmedik herhangi bir darbe alındığında hasta mutlaka hastanedeki uzmanları aramalıdır. Spor ile neticesinde olmasa da başka bir nedenle ekim bölgesine gelebilecek bir darbede de bu durum geçerlidir. Ekim sürecinden sonraki süreçte hasta ne kadar dikkatli olursa olsun elbette ki kazara bir darbe alabilir.

Bu durumda derhal uzman doktor aranmalıdır. Hasta asla kendi kendine bakım yapmamalıdır. Bu durumu daha da ciddileştirebilir.” dedi. Bu tip durumların oluşmaması için hastaları uyaran Merkez Sorumlusu: “Bu 1 aylık süreç sonunda saç ekimi yapılan hasta kaldığı yerden sporuna devam edebilir. Ancak bu zamana kadar biz hastalardan bir müddet sabırlı olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:25/01/2016
Okunma Sayısı:11693
Soru sor