Şalazyon ameliyatı

Şalazyon ameliyatı

Göz kapağında kist oluşması vakası olarak adlandırılır. Göz kapağı üzerinde bulunan yağ bezlerinin kanalları tıkandığında göz kapağı üzerinde kist oluşur. Bu kiste şalazyon denir. Halk arasında göz kapağında arpacık olarak da telafuz edilir.

Şalazyon Tedavisi

Tedavide öncelik enfeksiyonun önüne geçmektir. Bunun için hastaya antibiyotik içeren göz damlaları verilir. Ayrıca bölgeye sıcak tampon yapılır. Sıcak tamponun amacı kistin eriyerek yüzeye dağılmasını sağlamaktır. Bu uygulama olumlu sonuç vermez ise hasta cerrahi operasyona alınır. Göz kapağında arpacık tedavisi Göz Hastalıkları ünitemizde yapılmaktadır.

Belirtileri Neledir?

Göz kapağının üzerinde yada kenarında şişlik, dokunulduğunda ele gelen çıkıntılar ilk belirtileridir. Bununla birlikte bulanık görme sorunlarıda şalazyon belirtieri arasında yer alır.

Ameliyat Nasıl Yapılır?

Şalazyon ameliyatı işleminde sırayla şu işlemler uygulanır. Öncelikle gözün uyuşturulması sağlanır, daha sonra ise kistin (şalazyon) bulunduğu bölge iğneyle uyuşturulur. Göz kapağının altından kistin altına bir kesi açılır ve içerideki yağ bezesi dışarıya boşaltılır. Ameliyat süresi 5-10 dk civarındadır.

Sonrası

Şalazyon ameliyatı sonrasında göz kapağı üzerinde hafif bir kızarıklık ve şişme oluşabilir. Bu durum ortama 1 hafta sonra tamamen normale döner. Şalazyon cerrahi tedavisinde dikiş yoktur. Hasta ertesi gün işe dönebilir. Gözde bandaj sadece 1 gün süreyle bekletilir. Hasta operasyonun ertesi günü ve işlemden 1 ay sonra olmak üzere kontrole çağırılır.

Ameliyatın Riskleri

Şalazyon ameliyatı iki riski barındırır. Birincisi kistin tam olarak boşaltılamaması, ikincisi ise rahatsızlığın tekrar nüksetmesidir. Şalazyon ameliyatı göz hastalarıkları alanında uzman hekimlerce yapılması gereken bir operasyondur.

Fiyatı Nedir?

Şalazyon ameliyatı fiyatı ve hastanemizde yapılan tüm cerrahi operasyonlar hakkında detaylı bilhi almak için 0212 644 22 00'dan bizlere ulaşabilirsiniz. Arzu ettiğiniz tüm soruları uzmanlarımız memnuniyetle cevaplayacaklardır. Dilerseniz sol tarafta bulunan soru formunuda kullanabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi:19/04/2024
Yayınlama Tarihi:10/12/2014
Okunma Sayısı:93165
Soru sor