Uykudan sıçrayarak uyanma çocukta geniz etine işaret olabilir

Uykudan sıçrayarak uyanma çocukta geniz etine işaret olabilir

En sık karşılaşılan çocuk rahatsızlıklarından birisi de geniz eti dediğimiz oluşumun büyüyerek çocuğu pek çok sağlık sıkıntısına sokmasıdır. Burun tıkanıklığı ile gözlemlenen bu durumun acil olarak kontrol altına alınması gerekmektedir. Özel Meltem Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak aileleri uyardı.

Her çocukta mevcut olan geniz etinin sağlık problemi yaratmasını ilk aşamada burun tıkanıklıkları ile anlayabiliyoruz diyen Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi çocuğun yaşam kalitesini düşürmesi bir yana ciddi rahatsızlıkları da tetiklediğini dile getirdi.

Bu Belirtilere Dikkat

Hırıltılı soluma, ağız akıntısı, yutkunmada zorluk, sürekli burun tıkanıklığı ile kendisini gösteren geniz eti büyümesi ile ilgili Özel Meltem Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi, “Ağız açık uyuma, burun tıkanıklığı, genizden konuşma, ağızda akıntı, hırıltılı soluma, horlama geniz eti büyümesi ve iltihabının en belirgin özellikleridir. Bu olumsuz durumlara göre kendisini gösteren iştahsızlık, uykuda kısa süreli solunum durması, uyku bozuklukları, yataktan sıçrayarak uyanma, kendisini yineleyen sinüzit ve orta kulak iltihabı gibi durumlar mevcut. Uzun dönemde orta kulakta sıvı birikmesi olduğu takdirde işitme kayıpları olduğu gibi çocukta büyüme geriliği de gözlemlenmektedir.” dedi.

Tedavi İçin Geç Kalmayın

Bu gibi belirtilerde ailelerin kesinlikle vakit kaybetmeden bir Kulak Burun Boğaz Uzmanına çocuklarını götürerek gerekli muayeneleri yaptırmalarını söyleyen Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi “Şayet geç kalınırsa ortaya çok daha farklı sağlık sorunları çıkar ki bu da çocuğun büyüme ve gelişme aşamasında olumsuz durumlar doğuracaktır.” dedi.

Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:05/03/2016
Okunma Sayısı:14136
Soru sor