Thermal welding ile ağrısız, kanamasız bademcik ameliyatı

Thermal welding ile ağrısız, kanamasız bademcik ameliyatı

Bademcik ameliyatı, uzman doktorlar tarafından en sık gerçekleştirilen ameliyatların başında geliyor. Fakat kanama veya iyileşmenin uzun zaman alması gibi faktörler özellikle çocukları bu konuda sıkıntıda olan aileleri düşündürüyordu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan  Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi Thermal Welding yöntemi ile kanamanın büyük ölçüde önüne geçip ağrısız bir operasyon gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bademcik Ameliyatında Yaşanan Şikayetler Bitiyor

Bademcik ameliyatının en sık yapılan ameliyatlardan birisi olduğunu söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi pek çok yöntem kullandıklarını ancak ağrı, kanama ve yutma güçlüğü ile hastaların bu konuda tereddütte olduklarını belirtti. Dr. Kepekçi, “Cerrahi müdahale sırasında ve sonrasında ağrı, kanama, yutma güçlüğü hastanın karşılaştığı bazı problemlerdir. Özellikle yutkunurken kulağa vuran ağrı, sıvı kaybı ve kanama bazı hastaları yeniden hastane yollarına düşürecek kadar etkili olabiliyor.” dedi.

Thermal Welding En Çok Tercih Edilen Yöntem

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi, ısıma yöntemi ile dokularda kanamanın önüne geçen Thermal Welding yönteminin oldukça başarılı gerçekleştirildiğini anlattı. Dr. Kepekçi, “Bu yöntem ile çevredeki dokulara zarar verilmiyor. Isıma sayesinde bölgedeki damarlar mühürlenmiş oluyor ve kanama riski de bir o kadar aza iniyor. Bu sayede iyileşme hızı da bir o kadar ağrısız ve hızlı oluyor” dedi.

Dr. Kepekçi, “Bu yöntemde uygulama hastaya genel anestezi verilerek yapılmaktadır. Bu yöntem ile yumuşak damağa, yatağa ve küçük dile en az hasar verildiğinden iyileşme ve yutkunma işlevinin geri gelmesi bir o kadar hızlı olmaktadır.” dedi.

Güncelleme Tarihi:02/05/2024
Yayınlama Tarihi:04/03/2016
Okunma Sayısı:8012
Soru sor