Sünnet için doğru adresi tercih edin

Sünnet için doğru adresi tercih edin

Gerek dini açıdan gerekse sağlık açısından dünyada milyonlarca erkek çocuğu sünnet olmaktadır. Sünnet erkeklerdeki penis ucundaki fazlalık derinin cerrahi bir operasyon ile alınması işlemidir. Sünnet operasyonu erkek çocukta doğumdan itibaren istenildiği zaman yapılabilmektedir. Ancak genellikle yenidoğan sünneti hariç çocukların psikolojilerinin kötü etkilenmemesi için 4-5 yaş geçtikten hemen sonra yaptırılabilmektedir. Ancak bu durumun çocukta psikolojik bir travma yaratmayacağı düşünülüyorsa sünnet erken yaşlarda da yapılabilir. Uzman cerrah çocuğun sünnete hazır olmadığını belirleyerek ona göre cerrahi işleme başlayacaktır. Çünkü bu önemli bir konudur. Yenidoğan dediğimiz sünnet türü doğumdan sonra ilk 1 ay içerisinde yapılan sünnettir. Günümüzde yenidoğan sünneti oldukça fazla tercih edilmektedir. Bunun sebebi pek çok avantajının olmasıdır.

Sünnette Anestezi

9 aylık ve 1 yaş civarındaki çocuklar genellikle genel anestezi ile uyutulmaktadırlar. Çocuk gaz ile uyutulduktan sonra operasyona başlanır. Uykuda olduğu için operasyon esnasında çocuk hiçbir şey hissetmez. Lokal anestezi ile yapılacak ameliyat esnasında da çocuk bir şey hissetmeyecektir fakat çocuk eğer heyecanlı ve panik ise sıkıntılı durumlar ortaya çıkabilir. Lokal anestezi gennelikle 5 yaş ve üzeri çocuklara uygulanmaktadır.

Sünneti Uzmanına Yaptırın

Sünnet profesyonellik isteyen bir operasyondur. Kesinlikle kolay, basit olarak algılanmamalıdır. Bu ameliyat çocuğu hem fiziksel hem de psikolojik manada etkileyeceğinden dikkatli davranmak esastır. Ülkemizde hatalı sünnet mağduru pek çok çocuk bulunmaktadır. İnsanlar bu istatistikleri kontrol etmeden olayı tamamen basite indirgeyerek en ucuza gitmeye çalışmaktadırlar. Bu çok yanlıştır. Burada paradan ziyade çocuğun sağlığı ve hayatı söz konusudur.

Cerrahi müdahale esnasında kanama, deride yapışıklık, idrar deliğinin yerinde olmaması gibi problemler ortaya çıkabilmektedir. Uzman cerrah bunu anında fark edip gerekli tedbirleri almalıdır. Bu ve bunlar gibi derinin eksik alınması, penis ucu yaralanmaları, hatalı dikim gibi pek çok ciddi problem kendisini gösterebilir. Bu cerrahi müdahale oldukça dikkat edilmesi gereken bir operasyondur. Çocuğun ilerideki cinsel hayatını etkileyebilecek sonuçlar ortaya çıkmamalıdır. Özel Meltem Hastanesi Çocuk Cerrahisi bölümü uzman doktorları çocuklarda sünneti başarılı bir şekilde gerçekleştirmekte ve çocuğun sağlığını öncelikli tutmaktadırlar.

Güncelleme Tarihi:27/04/2024
Yayınlama Tarihi:27/12/2013
Okunma Sayısı:12061
Soru sor