Reflü Ameliyatı ve Beslenme Şekilleri

Reflü Ameliyatı ve Beslenme Şekilleri
Reflü nedir
Yemek yerken yutkunduğumuz takdirde yemek özofagus adı verilen kanaldan geçerek mideye ulaşmaktadır. Özofagus mideye açılmadan hemen önce diyafram dediğimiz bir kas tabakasından geçer. Bazen midenin bir bölümü diyaframdan göğüs boşluğuna çıkıntı yapabilmektedir. Bu duruma mide fıtığı diyoruz. Bu da mide asidinin özofagusa kaçmasına neden olur. Bu durumda asit reflü olarak adlandırılmaktadır. Asit reflünün belirtileri arasında hazım rahatsızlığı ve mide ekşimesi görülür. 
 
Reflüde bazı durumlarda hiçbir şikayet olmayabilir. Ancak reflünün şiddetine göre hastayı çok rahatsız da edebilir. Eğer yalnızca yemek borusuna kaçma var ise sindirim sorunluluğu, göğüste yanma, bazı durumlarda yalancı kalp ağrısı, hıçkırık gibi şikayetlere yol açabilir. 
 
Şayet asit salgısı boğaza kadar yükseliyorsa boğazda yabancı cisim hissi, gıcık hissi, ses kısıklığı, kronik öksürük gibi şikayetlere yol açabilir. Gıcık hissi sebebiyle hastalarda sürekli boğazı temizleme talebi olabilir. Boğaz hakkında sorunlar olduğu zaman illa yemek borusu ve mide ile şikayetlerinde birlikte olması gerekli değildir. 
 
Reflü tedavisi
Reflünün tedavisinde üç seçenek mevcuttur. Hastanın dikkat etmesi gerekli olanlar, ilaç tedavisi ya da ameliyat biçimindedir. Doktor gözetiminde hasta yapması gereken şeyleri yapar. Örneğin sırt üstü yatmamak, mide asidini arttıran ilaçlar almamak, yemek yiyip hemen yatmamak, sigarayı bırakmak, yatmadan önce çay, kahve, alkol tüketmemek, dar pantolon ya da etek giyilmemesi gibi. Bunun dışında reflü hastalığında asit salgısını azaltan ya da asidin zarar vermesini önleyecek ilaçlar kullanılmaktadır. 
 
Reflü tedavisinde bazı durumlarda ameliyata da müracaat edilebilir. Bu hastalar için mide fıtığı ameliyatı uygulanmaktadır. Bazı durumlarda ilaçlardan yanıt alınamadığında mide ve yemek borusundaki kası güçlendirmek için ameliyat uygulanabilmektedir. Özel Meltem Hastanesi İç Hastalıklar (Dahiliye) bölümü uzman doktorları reflüye karşı İdeal tedavi tekniklerini uygulamaktadırlar. 

Reflü ameliyatı yapan hastaneler den birisi olarak sizlere hizmet vermekteyiz. Reflü ameliyatı fiyatı hakkında bilgi almak için ve diğer tüm sorularınız için 0212 644 22 00 çağrı merkezimizden bizlere ulaşabilirsiniz. Arzu ederseniz sol tarafta bulunan "hemen sorun" formundan ekibimize sorunuzu bırakabilir ve gün içinde size dönüş yapılmasını bekleyebilirsiniz

Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:15/11/2014
Okunma Sayısı:3224
Soru sor