Panik atak hastalığından kurtulabilirsiniz

Panik atak hastalığından kurtulabilirsiniz
Panik atak günümüzde genç yaşlı herkeste görülebilen panik bozukluğun adıdır. Enfeksiyon hastalıkları, tiroid bezinin aşırı çalışması, kansızlık ya da kan şekerinin düşmesi gibi durumlarda görülebilen, herhangi bir yerde aniden kendisini gösteren yoğun kaygı, korku ve bunaltı şeklinde kendisini gösteren bir nöbettir. Bu nöbet kişiye yoğun bir kaygı ve korku duygusu yaşatır. Kişi başına kötü bir şey geleceğini veya sonunun geldiğini, hayatının biteceğini düşünür. Bu yoğun duyguları yaşayan insan normal olarak o ortamdan kaçmaya uzaklaşmaya çabalar. Böyle bir durumda hastanın mutlaka bir doktora görünmesi gerekir. Hatta hasta çoğu zaman doktoru gördüğünde dahi bir rahatlama yaşamaktadır.Panik atak nöbeti geçiren kişi o sırada kalp krizi geçirdiğini ve öleceğini sanır. İlk defa hayat ve ölüm arasında kaldığını düşünen kişi büyük bir panik yaşar. Telaşa kapılan kişi büyük bir kaygı içerisinde bir an önce doktora götürülmek ister. Hatta bunun için yalvarabilir.
Panik atak geçirdikten sonra kişide büyük bir yorgunluk gözlemlenir. Sese, gürültüye aşırı duyarlılık, isteksizlik, tahammülsüzlük görülür.
panik atak tedavisi

Panik Atak TürleriPanik atağın kendi içerisinde türleri bulunmaktadır. Bunlardan birisi beklenmedik ataklardır. Bu ataklar nedensiz bir şekilde kendiliğinden ortaya çıkar. Bir diğer ise duruma bağlı panik ataklardır. Bu korkulan doğadaki herhangi bir şey olabilir. Üçüncü bir tür olan durumsal yatkınlık, genel destekleyici bir etkene bağlı olarak kendisini gösterir. Panik ataklar kadınlarda erkeklere oranla 2-3 kat daha fazla gözükmektedir. Panik Atak Tedavisi Nasıldır?

Panik atak
kontrol altına alınabilme özelliği bulunan bir hastalıktır. Bunun için uzman bir psikolog ile irtibatta olmak önemlidir. Panik atakları ortadan kaldırmaya yönelik tedavi uygulanır. Bunun yanında panik atakla birlikte görülen bedensel ve psikolojik sorunlarda giderilmelidir. Bu hastalık insanların iş ve okul hayatını baltalamaktadır. Bu nedenle belirtiler dahilinde mutlaka uzman bir psikoloğa görünmek gerekir. Herhangi bir uzman psikolog ile görüşmeden rastgele ilaç alınmamalıdır. Özel Meltem Hastanesi Psikolojik Danışmanlık bölümü uzman psikoloğu, panik atak rahatsızlığına karşı gerekli tedavi yöntemlerini uygulamaktadır.
Güncelleme Tarihi:22/05/2025
Yayınlama Tarihi:06/02/2014
Okunma Sayısı:10065
Soru sor