Geniz Eti Ameliyatı Ne Zaman Gereklidir?Doktor öncelikle iltihaplı geniz etini antibiyotiklerle tedavi etmeyi dener. Şayet geniz eti iltihaplı değilse doktor bir müddet beklemeyi önerebilir. Çünkü çocuklarda geniz etinin bir miktar büyümesi normal karşılanır. Zamanla geniz eti kendiliğinden küçülebilmektedir. Geniz eti ameliyatı şayet çocukta nefes alma güçlüğü var ise, uyku apnesi dediğimiz durum var ise, konuşma bozukluğuna sebebiyet veriyor ise, sık tekrarlanan iltihaplar oluşuyor ise gerekli olmaktadır.Geniz Eti Ameliyatı Süreci
Geniz eti ameliyatı sürecinde ilk olarak çocuk genel anestezi altında uyutulmaktadır. Çocuk ameliyat esnasında hiçbir şey hissetmeyecektir. Bir anestezi uzmanı çocuğu bu süreçte izleyecektir. Çocuk 20 dakika süreyle uyutulacaktır. Uzman cerrah geniz etini çocuğun ağzından alacaktır. Geniz eti ameliyatı için deride herhangi bir kesiye gerek yoktur. Ameliyat sonrası çocuk uyanma odasında uyanacaktır. Solunum güçlüğü ya da kanama gibi durumlar olursa yeniden ameliyata alınabilir. Hastanede kalış süresi genel olarak 5-10 saat arasında değişmektedir.
Ameliyat sonrası beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmelidir. Özellikle ilk üç günde kanama muhtemele olacağından soğuk içecek ve gıdalar tercih edilmelidir. Bu sebeple soğuk süt, meyve suyu, muhallebi, çorba, dondurma gibi gıdalar ideal olacaktır. Ameliyatın ilk gününde koyu renkli kan kusulması normaldir. Ancak sürekli kırmızı renkli kan gelmesi durumunda doktorla iletişime geçmek önemlidir. Özel Meltem Hastanesi Kulak Burun Boğaz bölümü uzman doktorları geniz eti ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirmektedirler.