Geniz eti ameliyatı şimdi çok kolay

Geniz eti ameliyatı şimdi çok kolay
Geniz eti dediğimiz doku bademciklere benzer şekilde görev yapmaktadır. Burnun gerisine yerleşmiş durumdadur. Geniz eti bademciklere bakar gibi ağızdan bakılarak görülemez. Geniz eti büyüdüğü ve iltihaplandığında bir takım problemlere neden olabilmektedir. Geniz eti üzüm salkımına benzer bir dokudur. Burun ile boğaz arasına yerleşmiştir. Geniz etinin görevi burundan giren virüs ve bakteri cinsi mikropları yakalamaktadır. Eğer çocukta sürekli ya da sık tekrarlayan geniz eti büyümesi veya iltihap var ise doktor alınmasını önerebilir. Çocuklar geniz eti alındıktan sonra hastalanmazlar çünkü geniz etinin yaptığı koruyucu görevi bu sefer başka dokular yapmaya devam edecektir. Geniz etinin büyümesi veya iltihaplanmaya başlaması dahilinde bazı belirtiler kendisini gösterecektir. Burundan nefes almada güçlük, burun tıkalı gibi genizden konuşma, sürekli ağızdan nefes alma, uyku esnasında horlama, nefes alırken ses çıkarma, uyku esnasında birkaç saniye süreyle nefessiz kalma, geniz eti büyümesi veya iltihabının belirtilerindendir.
geniz eti büyümesi

Geniz Eti Ameliyatı Ne Zaman Gereklidir?Doktor öncelikle iltihaplı geniz etini antibiyotiklerle tedavi etmeyi dener. Şayet geniz eti iltihaplı değilse doktor bir müddet beklemeyi önerebilir. Çünkü çocuklarda geniz etinin bir miktar büyümesi normal karşılanır. Zamanla geniz eti kendiliğinden küçülebilmektedir. Geniz eti ameliyatı şayet çocukta nefes alma güçlüğü var ise, uyku apnesi dediğimiz durum var ise, konuşma bozukluğuna sebebiyet veriyor ise, sık tekrarlanan iltihaplar oluşuyor ise gerekli olmaktadır.Geniz Eti Ameliyatı Süreci
Geniz eti ameliyatı sürecinde ilk olarak çocuk genel anestezi altında uyutulmaktadır. Çocuk ameliyat esnasında hiçbir şey hissetmeyecektir. Bir anestezi uzmanı çocuğu bu süreçte izleyecektir. Çocuk 20 dakika süreyle uyutulacaktır. Uzman cerrah geniz etini çocuğun ağzından alacaktır. Geniz eti ameliyatı için deride herhangi bir kesiye gerek yoktur. Ameliyat sonrası çocuk uyanma odasında uyanacaktır. Solunum güçlüğü ya da kanama gibi durumlar olursa yeniden ameliyata alınabilir. Hastanede kalış süresi genel olarak 5-10 saat arasında değişmektedir.
Ameliyat sonrası beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmelidir. Özellikle ilk üç günde kanama muhtemele olacağından soğuk içecek ve gıdalar tercih edilmelidir. Bu sebeple soğuk süt, meyve suyu, muhallebi, çorba, dondurma gibi gıdalar ideal olacaktır. Ameliyatın ilk gününde koyu renkli kan kusulması normaldir. Ancak sürekli kırmızı renkli kan gelmesi durumunda doktorla iletişime geçmek önemlidir. Özel Meltem Hastanesi Kulak Burun Boğaz bölümü uzman doktorları geniz eti ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirmektedirler.
Güncelleme Tarihi:08/05/2025
Yayınlama Tarihi:16/01/2014
Okunma Sayısı:16314
Soru sor