Endoskopik sinüs cerrahisi uzmanlık gerektirir

Endoskopik sinüs cerrahisi uzmanlık gerektirir
Sinüsler başımızda bulunan içi hava dolu boşluklardır. Bu boşluklar kanallar vasıtasıyla burun içerisine açılırlar. 4 sağ ve 4 solda olmak üzere 8 tane sinüs boşluğu bulunmaktadır. Sinüsler baş kısmındaki ağırlığı da dengelemektedirler. Sinüsler tat ve koku alma duyularını da güçlendirirler. Dışarıdan gelebilecek darbelere karşı beyin ve göz kısmını korurlar. Bununla birlikte ses renginin de kişiye özel olmasını sağlarlar.Sözünü ettiğimiz sinüslerden etmoid adı verilen sinüsler gözler arasında burun köprüsünün arkasında kalmaktadırlar. Herhangi bir problemde bu sorunu gözlerde hissetmek mümkündür. Sağ ve sol yanaklarda bulunan sinüsler ise maksiler sinüslerdir. Büyüklükleri bir kayısı boyutundadır. Dişlerimizde oluşan rahatsızlıklar ile bu sinüslerdeki rahatsızlığı hissedebiliriz. Diğer bir sinüs frontal sinüsler alın bölgesinde bulunmaktadır. Bu sinüslerin büyüklüğü ise kişiden kişiye değişim göstermektedir. Bazılarında hiç bulunmazken bazılarında oldukça hacimli şekilde bulunabilirler. Kafatasının ortalarında yer alan sinüsler sfenoid sinüslerdir. Burun giriş deliğinin 8 cm kadar gerisinde yerleşmiştir.
sinüs cerrahisi

Sinüzit ise sinüslerin iltihaplanması durumudur. Sinüslerin buruna açıldığı kanallar tıkanmıştır. Kanallar tıkandığı takdirde sinüslerin ürettiği salgılar sinüs içerisinde hapsolmaktadır. Sinüs ürettiği salgılar ile içerisinde dolmaya başlar. Ve bu şekilde mikroplar üremeye başlar. Geçen zamanla birlikte milyonlarca bakteri oluşum gösterir. Endoskopik Sinüs Cerrahisi İle RahatlayınYapılacak sinüzit ameliyatı ile bu dolmuş olan sinüzitler ortadan kaldırılmaktadır. Ameliyattan sonra sinüzit olma sıklık ve süresi azalır. Yaşam kalitesinde büyük bir şekilde yükselme gözlenir. Burundan nefes alıp verme kolay bir hal alır. Yorgunluk, baş ağrısı, geniz akıntısı gibi şikayetler ortadan kalkar. Yapılan araştırmalar sinüzit ameliyatından sonra şikayetlerin ortadan kalkma oranını %80 olarak göstermektedir.

Uzmanına Yaptırın


Endoskopik sinüs cerrahisi
nde amaç tıkalı olan kanalları açmaktır. Bunun içi ise endoskop adı verilen tıkanmış olan sinüs kanalını görmeye yardımcı aletler kullanılmaktadır. Endoskopik görüntü ile bilgisayarlı tomografi aracılığı ile kullanılacak özel aletler sinüs kanalını açmaya yardımcıdır. Yapılacak ameliyatta tıkanıklığa neden olan her türlü hastalıklı doku çıkarılır. Tıkanıklığa neden olan dokunun tamamen ortadan kaldırılması tıkanmış olan kanalların kalıcı bir şekilde açılmasına olanak sağlar. Özel Meltem Hastanesi Kulak Burun Boğaz uzman doktorları endoskopik sinüs cerrahisini başarılı bir şekilde gerçekleştirmektedirler.
Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:10/01/2014
Okunma Sayısı:12870
Soru sor