Endoskopik sinüs cerrahisi ile kesin çözüm

Endoskopik sinüs cerrahisi ile kesin çözüm
Sinüsün kısaca bir tanıtımını yapmak gerekirse sinüsler, başımızda içi hava ile dolu boşluklardır. Bu boşluklar, kanallar ile burun içine açılırlar. 4?ü sağda dördü solda olmak üzere toplam 8 sinüs boşluğu bulunmaktadır. Sinüsler vücut ağırlığının sekizde birini oluşturan baş kısmının ağırlığını hafifletmektedirler. Tat ve koku alma duyularını güçlendirir, dışarıdan gelebilecek darbeler karşı beynimizi ve göz kısımlarını korur. Ses renginin kişiye özgü olmasında yardımcıdır.
sinüs cerrahisi

Yukarıda bahsettiğimiz 8 sinüs boşluğundan etmoid sinüsler gözler arasında burun köprüsünün arkasında kalan sinüslerdir. Herhangi bir problem esnasında bu sorunu gözlerde hissetmek mümkündür. Maksiler sinüsler dediğimiz sinüsler sağ ve sol yanaklarda bulunan sinüslerdir. Büyüklük olarak kayısı boyutunda denebilir. Rahatsızlık esnasında bunu dişlerimizde oluşan ağrılardan hissedebiliriz. Frontal sinüsler ise alın bölgesindeki sinüslerdir. Büyüklük kişiden kişiye değişebilmektedir. Bazı kimselerde hiç bulunmazken bazılarında oldukça büyük hacimli bulunabilir. Sfenoid sinüsler kafatasının ortalarında yer almaktadırlar. Burun giriş deliğinin 8 cm kadar gerisinde bulunmaktadırlar. Göz siniri ve şah damar komşu durumundadır.Sinüzit ise çok basit bir şekilde sinüslerin iltihaplanmasıdır. Sinüslerin buruna açıldığı kanallar tıkanır. Kanallar tıkanınca sinüslerin ürettiği salgılar sinüs içerisine hapsolur. Sinüsün içerisi kendi ürettiği salgılar ile dolmaya başlar. Bu şekilde mikroplar üremeye başlar. Zamanla milyonlarca bakteri oluşur.
sinüzit

Sinüzit Ameliyatı İle Rahat Bir Nefes Alın
Sinüzit ameliyatı ile bu dolan sinüzitler ortadan kaldırılmaktadır. Ameliyat sonrasında sinüzit olma sıklık ve süresi azalmaktadır. Yaşam kalitesinde açık bir şekilde iyileşme olur. Burundan nefes alıp verme kolaylaşır. Baş ağrısı, yorgunluk, geniz akıntısı gibi şikayetler azalır. Bilimsel çalışmalar gösteriyor ki sinüzit ameliyatı sonrası şikayetlerin ortadan kalkma oranı %80`lerdedir. Çoğu hastada belirgin bir iyileşme görünürken hasta durumdan memnun kalmaktadır.
sinüzit tedavisi

Endoskopik Sinüs Cerrahisi

Endoskopik sinüs cerrahisi
nde tıkalı olan sinüs kanallarının açılması amaçlanmaktadır. Bunun için endoskop adı verilen tıkalı sinüs kanalını görmemize yardımcı olan bazı donanımsal aletler kullanılır. Endoskopik görüntü ile bilgisayarlı tomografi vasıtasıyla kullanılacka özel aletler ile sinüs kanalları açılmaktadır. Cerrahi operasyonda sinüsleri tıkayan ve enfeksiyona neden olan hastalıklı her doku çıkarılmaktadır. Tıkanıklığa neden olan dokunun tamamen ortadan kaldırılması daha önce tıkanmış olan sinüs kanallarının kalıcı bir şekilde açılmasına olanak sağlamaktadır.Günümüzde gelinen nokta ile sinüs cerrahisi başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Özel Meltem Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü uzman doktorları ile sinüs cerrahisi sağlıklı ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.  
Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:09/12/2013
Okunma Sayısı:16285
Soru sor