En iyi koşullarla bademcik ameliyatı

En iyi koşullarla bademcik ameliyatı
Bademcik dediğimiz yapılar vücudumuza girmekte olan mikrop ve virüsleri yakalar, boğazımızın iki yanında konumlanır. Bademcikler antikor denilen maddeleri üretirler. Bu antikorlar her türlü mikropla savaşmaya yardımcı olur. Bademcikler boğaza bir ışık veya fener tutulduğu anda rahatlıkla görülebilirler. Bademcik rahatsızlıkları ise genellikle çocuk grubunda sıklıkla görülür. Bunun yanında erişkinlerde de görülebilmektedir. Eğer ameliyata girmeye sakınca bir durum yok ise hemen herkes bu ameliyata rahatlıkla girebilir. Zorunlu haller dışında ameliyata girmek için alt yaş 4-5`tır.

Bademcik İltihabı Neden Olur?


Bademcik iltihabı dediğimiz durum bademciklerin virüs ve mikroplarla karşılaşması ve şişmesi neticesinde kendisini gösterir. Çocuklarda sık bir şekilde bu iltihaplanma var ise uzman doktor bademciklerin alınmasını uygun görebilir. Eğer çocuk yılda 6-7 defa bu iltihaplanma şikayeti ile doktora gitmişse ameliyat önerilir. Çünkü sık iltihaplanmalar bademciklerin görevini yerine getiremez hale getirmektedir. Bu durum çocuğun sağlığına zarar verir. Bademcikler alındığı takdirde artık böyle bir iltihaplanma söz konusu olmayacaktır. Bademcik alınması ile endişelenecek bir durum yoktur çünkü bademciklerin görevini üstlenecek ve virüsleri etkisi hale getirebilecek diğer dokular vücudu savunacaktır.
bademcik ameliyatı

Bademcik Ameliyatı Ne Zaman Önerilirİlaçla tedavi edilemeyecek durumda olan ve bu durumun kronik hale geldiği bademcik iltihabı karşısında ameliyat en uygun yöntem olacaktır. Uzman doktor streptokok olma riskine karşın boğaz kültürü yapılmasını isteyebilir. Streptokok iltihaplanmaya neden olan bakteri türüdür. Çocukta son bir yılda yedi, iki yılda beş defa ya da daha sık bir biçimde ateşli bademcik iltihaplanması geçirilmiş ise, bademcik ve geniz eti iltihaplanması ile buna bağlı olarak orta kulak iltihabı geçirilmiş, Difter yani kuş palazı mikrobu mevzut ise, kalp kapak bozukluğu tespit edilmiş ise ameliyat uygundur.Doktor cerrahi müdahale ile bademcikleri en uygun şekilde alacaktır. Çocuğa genel anestezi uygulanacağından çocuk ameliyat esnasında hiçbir şey hissetmeyecektir. Cerrah deride herhangi bir kesi yapmayacaktır. Bademcikleri çocuğun ağzından bularak ufak bir kesi ile alacaktır. Ardından kanamayı durduracak ve ameliyatı bitirecektir. Ameliyat sonrası çocuk hastanede 5-10 saat arası dinlenmeye gözetime kalır. Doktorun önereceği diyet ile beraber çocuk istendiği an taburcu edilebilir. Özel Meltem Hastanesi uzman çocuk doktorları ve uzman cerrahları ile ister bademcik ister geniz eti ameliyatı olsun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:11/02/2014
Okunma Sayısı:13952
Soru sor