Çocuklarda bulaşıcı hastalıklara karşı dikkat

Çocuklarda bulaşıcı hastalıklara karşı dikkat
Özellikle kış aylarında enfeksiyon dediğimiz bulaşıcı hastalıklar sağlığı ciddi manada tehdit etmektedir. Bu bulaşıcı hastalıklar nedeniyle pek çok insan perişan olurken durum hayati denebilecek noktalara kadar gelebilmektedir. Bulaşıcı hastalıkların bir veya birkaç tane belirtisi görüldüğü takdirde mutlaka hemen doktora başvurulmalıdır. Enfeksiyonel hastalıklar vücuda insandan insana geçmektedir. Mikrop ve parazitlerin vücuda yayılmasıyla görülür.  Hastalığa sebep olan mantar, bakteri, riketsialar, virüsler olabilmektedir. Bu tip organizmalar kişiye birkaç şekilde bulaşabilmektedir. Bu organizmalar sadece insandan insana değil, topraktan insana ve hayvandan insana geçme özelliği göstermektedir.
enfeksiyon belirtileri

Enfeksiyon Hangi Şekilde Bulaşır?Bu hastalık kişi öksürürken, aksırırken konuşurken ağızdan çıkan damlacıkların başkası tarafından teneffüs edilmesiyle yayılmaktadır. Bununla birlikte doğrudan deri temasıyla da bulaşabilmektedir. Hayvanlarda da bu mikroorganizmaların olduğu unutulmamalıdır ve hayvandan da insana sıklıkla geçmektedir. Buna en büyük örnek sıtma olarak gösterilebilir. Hastalık taşıyan bir anneden doğum sonrasında da bebeğe enfeksiyon bulaşabilmektedir.

Enfeksiyonun Belirtileri Nelerdir?

Enfeksiyon durumlarında bazı belirtiler kendisini gösterir. Ateş, iştahsızlık, halsizlik, baş ağrısı, vücut ağrıları şeklinde bir takım belirtiler ortaya çıkar. Tıpkı, kızamık, kızıl, çiçek hastalıklarında olduğu gibi döküntüler ortaya çıkmaktadır. İshal ise hazım sistemindeki enfeksiyonlarda kendisini göstermektedir.Doktor Kontrolü ÖnemlidirÖncelikle her doğan çocuğa mutlaka aşı yaptırılmalıdır. Bu ihmal edilmemesi gereken bir durumdur. Çocuğun bünyesi, vücudu mutlaka diri ve sağlıklı tutulmalıdır. Çocukta beslenme önemlidir. Temiz ve sağlıklı yiyecekler tercih edilmelidir. Bulaşıcı hastalıkların çok farklı tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Penisilin veya doktorun belirleyeceği antibiyotik ilaçlar ile tedavi uygulanabilmektedir. Virüs hastalıkları antibiyotiklerden etkilenmediği için buna karşı uzman doktorun uygulayacağı yöntemler ile tedavi gerçekleştirilir.  Özel Meltem Hastanesi Dahiliye (İç Hastalıkları) Bölümü uzman doktorları bulaşıcı hastalıklara karşı her türlü tanı ve teşhisi gerçekleştirmekle beraber en uygun tedavi yöntemlerini uygulayarak hastanın sağlığına kavuşmasını sağlamaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:16/01/2014
Okunma Sayısı:11170
Soru sor