Check-up ile sağlığınızı garantileyin

Check-up ile sağlığınızı garantileyin
Günümüz ilerleyen tıp teknolojisi ile ciddi hastalıkları önceden belirlemek mümkündür. Bazı hastalıklar sinsice ilerler ve sonuçları çok ağır olmaktadır. Bu ciddi rahatsızlıkları erken teşhis etmek ise sadece check-up sayesinde olmaktadır. İlerleyen teknoloji ile check up erken teşhis tanı ve tedavi imkanı sunuyor. Hastalık ortaya çıktıktan sonra hem çok maliyetli olabilmekte hem de geri dönüşü olmayan bir evrede hastayı tehdit edebilmektedir. Bu sebeple herhangi bir şikayeti olmasa bile bir insanın belirli periyotlarla check up testi yaptırması uygun görülür. Bu periyotlar kişinin yaş, genel rahatsızlıklarına ve durumuna göre farklılıklar gösterir.
check up

Günümüz ciddi hastalıkları kanser, koroner arter hastalıkları, hipertansiyon gibi ileride hayati tehlikelere neden olacak hastalıklar erken teşhis ve tanı ile erkendne önlenebilmekte ve kişinin yaşam süresi uzatılabilmektedir. Bunun yanında hiçbir belirti vermeden yıllarca sinsice ilerleyen beyin, kalp, böbrek gibi hayati organlara zarar veren kolesterol yüksekliği, hipertansiyon, diyabet gibi rahatsızlıklar da yine düzenli tedavi ile ortadan kaldırılabilmektedir.

Check-Up'ı Ne Zaman Yaptırmalıyım?

Check up hemen her yaşta yapılabileceği gibi uygun görülen yaşlar genellikle 20'li yaşlarda kan şekeri, kan basıncı, kolesterol değerleri bir kez ölçtürebilirsiniz. Değerler normal şekilde çıktığı takdirde 30 yaşına kadar 5 yıl arayla, sonrasında 3 yılda bir ve 40 yaşından sonra yılda bir kez yapılması gerekmektedir. Check up erkek, kadın, çocuk paketleri ile belirli hastalıklar için özel paketleri bulunmaktadır.

Check-up
içerisinde kan yağlarının ölçümü, kan şekerinin ölçümü, karaciğer ve böbrek fonksiyonları testleri, kan hücre sayımları, kulak burun boğaz tetkikleri, ultrasonografi, karın içi organların tetkiki, tiroit ve hormon tetkiki, kadınlarda meme muayene ve tetkikleri, erkeklerde prostat tetkikleri gibi aşamalar mevcuttur.
check-up

Check Up SüreciÖncelikle check up için birkaç gün önceden randevu alınmalıdır. Check up yaptıracak kişi testler öncesi mutlaka aç karnına gelmelidir. Kişiye özel yaptırılacak check-up paketi için doktorlar iyi bir alış veriş yapmak gereklidir. Hastaya en uygun check-up paketini doktor görerek tavsiye edecektir. Check up testleri genellikle yarım gün gibi kısa bir süreçte yapılır. Ertesi gün ise sonuçlar hastaya hemen iletilmektedir. Laboratuvar tetkikleri, radyolojik tetkikler uygulanır. Bu tetkikler ortalama yarın gün civarı sürmektedir. Check up içerisindeki tüm işlemlere ait sonuçlar, muayene bulguları ile birleştirilir. Sonuçlar açıklandıktan sonra uzman doktor ile olası hastalıklar ve sağlık bilgileriniz tespit edilir. Doktor sağlık bilgilerinizi sizinle paylaşacak ve olası herhangi sağlık probleminin olup olmadığını iletecektir. Sağlıklı Bir Yaşam İçin Check-Up YaptırınGünümüzde check up uygulaması oldukça önemli bir hale gelmiştir. Özellikle hava kirliliği, stres ve sinsi hastalıklar check up yaptırmanın gerekliliğinin kanıtıdır. Uzman doktorlar herkesin mutlaka check up yaptırması gerektiğini ve bunun hayatı kurtaran bir test olduğunu tekrar tekrar belirtmektedirler. Özel Meltem Hastanesi uzman doktorları ile check-up uygulaması en etkin şekilde yapılmakta, olası hastalıklar sadece yarım gün içerisinde taranıp ortaya çıkarılmaktadır. Siz de checku-up yaptırarak sağlığınızı garantiye alın.
Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:02/12/2013
Okunma Sayısı:8947
Soru sor