Check-up nedir?

Check-up nedir?
Neden Check-Up Yaptırmalısınız?Modern tıpta amaç, hastalık ortaya çıkmadan önce gerekli önlemler alarak kişinin sağlıklı kalmasını sağlamaktır. Çünkü hastalık ortaya çıktıktan sonra hem tedavisi çok pahalı olmakta hem de sağlık artık bir kez bozulmuş olmaktadır. İşte bu nedenle, hiç şikayetçi olmasanız da her insan belirli periyotlarla sağlık kontrolünden geçmelidir. Çağımızn hastalıkları olan koroner arter hastalıkları, kanser, hipertansiyon, ve birçok diğer hastalıkta, erken ve doğru tanı, hem yaşam süresi hem de kalitesi açısından son derece büyük önem taşımaktadır. Ayrıca hiçbir belirti vermeden ve hastada hiçbir şikayete neden olmadani yıllarca sinsice seyreden, beyin, kalp, böbrekler gibi hayati organlara zarar veren hipertansiyon ve diyabet gibi hastalıklara dayine erken dönem tanının ve düzenli tedavinin önemi büyüktür.

Check-Up Kimlere Ne Sıklıkta Yapılır?Check-Up'ın bir başka deyimle genel sağlık kontrolünün, hiçbir şikayet ve hastalığı olmayan tüm kişilere en az yılda bir kez düzenli olarak yapılması önerilir. Ailesel risk faktörlerine (kanser, koroner arter hastası vb.) göre önerilen uygulama tekrar süresi değişebilir. Hamilelerde ve mevcut sağlık sorunları olan hastalarda araştırma amaçlı uygulanması önerilmez.

Check-Up nekadar sürede yapılır?Meltem Hastanesi Check-Up Programlarında, size konusunda eğitimli Check-Up hasta danışmanlarımız refakat eder. Bu refakatçınız eşliğinde yapılacak işlemlerimiz için sadece 2 saatinizi ayırmanız yeterli olacaktır.

Check-Up yaptırmadan önce* Daha önce yapılmış test ve diğer tetkik sonuçlarını beraberinizde getiriniz.
* Randevu günü olası fiziksel aktivite gerektirebilecek testler için rahat kıyafet ile geliniz.
* Randevu günü en az 10-12 saat süreli aç geliniz. (Bu arada yalnızca su içebilirsiniz.)
* Check-Up sonuçlarınızı etkileyebilecek detaylara dikkat ediniz.
* Bayanlar için mensturasyon (regl) dönemi check-up için uygun değildir. Herhangi bir vitamin, minarel desteği kullanmamalısınız, kullanıyor iseniz lütfen belirtiniz.
Güncelleme Tarihi:19/04/2024
Yayınlama Tarihi:24/06/2011
Okunma Sayısı:33638
Soru sor