Burun Estetiği Ameliyatı Estetik Açıdan En Önemli Ameliyat

Burun Estetiği Ameliyatı Estetik Açıdan En Önemli Ameliyat

Ülkemiz de dahil olmak üzere dünya genelinde en çok ilgi gösterilen estetik ameliyat burun estetiği ameliyatıdır. Estetik kaygılar bir yana sağlık açısından bu ameliyat oldukça önemlidir. Özel Meltem Hastanesi doktorlarından Doç. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi, bu ameliyatın neden önemli olduğunu ve dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

Burun estetiği ameliyatı, estetik ameliyatlar içerisinde fonksiyonel yönden sonuçlarının karmaşık olabileceği bir operasyondur. Bunun nedeninin “olumsuz neticelerde kendisini tekrarlama gereği duymasıdır” diyen Doç. Ahmet Hamdi Kepekçi bu olumsuz durumun oluşmaması için ameliyatı güvenli ellerde yaptırmanın son derece önemli olduğunun altını çiziyor.   

Doç. Dr.Ahmet Hamdi Kepekçi, burun estetiği ameliyatlarının bir sanat eseri ile paralel olduğunu aktarıyor. Bunun sadece bir burun estetiği ameliyatı olmadığını dile getiren Dr. Kepekçi bu hususta bazı noktaların gözden kaçmaması gerektiğini belirtiyor.

Kepekçi, “Burun yalnızca estetik olarak düşünülebilecek fonksiyonsuz bir organ değildir.  Fonksiyonel yanı bir yana estetik görünümü de önemsenecek bir organdır” diyen Doç. Ahmet Hamdi Kepekçi; “Genel olarak tüm bu etkenleri düşündüğümüzde burun estetiği ameliyatının en önemli estetik ameliyatı olduğu anlaşılabilir. Kısaca bu ameliyat hem fonksiyonel hem de estetik bir başarı sağlamadığı sürece anlamsız olacaktır.” demektedir.

Doç. Kepekçi “Burun estetiğini hem görsel hem fonksiyonel bir mimariye benzetebiliriz. Bununla birlikte burun pasajını açarak hastanın daha iyi nefes almasını sağlamak da gereklidir. Koku almak, havayı nemlendirmek gibi fonksiyonların tam olarak işlevselliği gerçekleştirilmelidir. Yani estetik açıyı bozmadan burnun kendi fonksiyonel özelliklerinin de iyileştirilmesi gerekir. Hatta burun da başka problemler varsa bunlar da bu süreçte düzeltilmelidir. Bu fonksiyonları düzeltirken estetik açıyı da bozmamak bir sanat eserinin ortaya çıkması gibidir. Bu hem görünüm hem de sağlık açısından önemlidir” demektedir.

Bu aşamalar ve detaylar düşünüldüğünde burun estetiği ameliyatının en karmaşık ve en tekrar açık ameliyat olduğunu belirten Kepekçi bu nedenle operasyonun gerçekleştirileceği merkezin ve bu ameliyatı bizzat yapacak cerrahın profesyonelliğinin önemini vurguluyor. Doç. Ahmet Hamdi Kepekçi “Daha önce de belirttiğimiz gibi burun estetiği adı üstünde estetik bir uzmanlık ister. Cerrahın bu konudaki başarısını şart koşar. Yetersiz düzeltmeler ve tekrar edilen operasyonlar hem hastanın sağlığı açısından olumsuz neticeler doğruacaktır hem de maliyeti artıracaktır. Kısaca bu ameliyatı gerçekleştirecek doktorun hem dış cephe de hem de fonksiyonel yeterliliği sağlama açısından profesyonel olması gerekmektedir.

Ayrıca başarılı bir burun estetiği ameliyatının kişinin sağlığına etki ederek ömrünü uzattığını belirten Doç. Ahmet Hamdi Kepekçi operasyon için “Dış görünüm olarak kişiye sağlam ve güzel bir mimari hediye eder, bu da kişinin iyi görünmesi ve kendini iyi hissetmesine büyük katkı sağlar. Bu nedenle hem kişinin sağlığı açısından büyük katkı sağlar hem de güzel görünüm sayesinde hastanın özgüveninin artmasına neden olur. Bu durum hastanın hayatına pozitif bir katkı sağlayacaktır.” demektedir.

Güncelleme Tarihi:24/04/2024
Yayınlama Tarihi:15/01/2016
Okunma Sayısı:10264
Soru sor