Bu teknik ile kanamasız bademcik ameliyatı artık mümkün

Bu teknik ile kanamasız bademcik ameliyatı artık mümkün

Harmonik bistürü ile kanamasız bademcik ameliyatlarının artık hayal olmadığını belirten Özel Meltem Hastanesi Kulak Burun Boğaz uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi bu sayede hastanın iyileşme sürecinin de hızlandığını belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

Konu ile ilgili konuşan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi kulak burun boğaz uzmanlarının en sık yaptığı ameliyatlardan birisinin bademcik ameliyatı olduğunu belirterek bu ameliyatın neredeyse 200 yıllık bir tarihinin olduğunu söyledi ve teknolojik gelişmelerle birlikte eskiye oranla daha kolay ve kanamasız yapıldığını sözlerine ekledi. Dr. Kepekçi, “Klasik bistüri ile kesi yapılarak eskiden bademcik alınması yapılıyordu. Geride kalan kanamalı kısımlar ise koter adı verdiğimiz cihazla dağlanıyordu. Bu yöntem hem kanamaya hem de ameliyat sonrası şiddetli ağrılara sebep oluyordu. Son zamanlarda kullandığımız harmonik bistüri sayesinde dokuyu keserek değil cihaz ucunda oluşan titreşim etkisi ile çıkarılmaktadır. Bu şekilde kanamanın önüne geçtiğimiz gibi ağrı eskiye oranla çok daha az olmaktadır.” dedi.

Bu Yöntem İle Ameliyat Sonrası Kilo Kaybı Bitiyor

Dr. Kepekçi, “Bu uygulama ile çocuklar 1 hafta içerisinde yeme içmeye başlayabiliyor ve 3-4 günde toparlanma görülmektedir. Bu da hastanın kilo kaybının önüne geçmektedir.” dedi. Ayrıca vücudun doğal kanama durdurucu mekanizmalarını da harekete geçirdiğini belirterek oluşabilecek kanamaları engellediğini dile getiriyor.  Dr. Kepekçi, “Çocuğunuz şayet kronik olarak bademcik iltihabı geçiriyor, horlama, uykuda tıkanma gibi durumlar yaşıyorsa tereddüt etmeden bu uygulama ile bademcik ameliyatına girebilirsiniz. Harmonik bistüri ile kanama olmadan bu sorundan kurtulmak artık mümkün.” dedi.

Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:11/03/2016
Okunma Sayısı:8149
Soru sor