Yeni yıla check-up yaptırarak sağlıklı girin

Yeni yıla check-up yaptırarak sağlıklı girin
Modern tıp hastalıkları ortaya çıkmadan önce teşhis edip ortadan kaldırmayı amaçlar. Günümüz ilerleyen tıp teknolojisi ile ciddi hastalıkları önceden belirlemek mümkün hale gelmiştir. Check-up sayesinde pek çok ciddi rahatsızlık erkenden teşhis edilip tedavi edilebilmektedir. Check-up`ta amaç ciddi hastalığı önceden belirleyerek ortadan kaldırmaktır çünkü hastalık kendisini gösterdiği zaman hem tedavi için geç kalınmış olabiliyor hem de çok daha büyük maliyetlere neden olabilir. Yalnızca yarım gün içerisinde genç yaşlı kadın erkek herkese yaptırılabilecek check-up ile kişi hem sağlığından emin oluyor hem de ciddi bir rahatsızlığı varsa erkenden öğrenmiş olup önlemini alabiliyor.
check up

Günümüzde insanlar bir rahatsızlığı yokken düzenli olarak check-up yaptırmaktadırlar. Bilinçli insanlar, sağlığını düşünen insanlar mutlaka check-up testinden aralıklarla geçmektedir. Bazı hastalar hiçbir belirti vermeden yıllarca sinsi bir şekilde ilerleyebilmektedir. Check-up ise bu sinsi hastalıkları erken evrede tanı için önemlidir.

Check-Up`ta Yaş
Önemli Midir?

Check-up
için normal şartlarda herhangi bir yaş aralığı yoktur. Ancak 20`li yaşlarda kan basıncı, kan şekeri, kolesterol değerleri bir kez ölçtürülmelidir. Şayet değerler normal ise 30 yaşına kadar 5 yılda bir kez check-up yapılabilir. 40 yaşından sonra ise yılda bir kez check-up testine girmekte fayda vardır. Check-up çocuk, erişkin, kadın, erkek ve yaş grupları olarak farklı paketler halinde sunulmaktadır.
Check-up bünyesinde kan şeker ölçümü, kan yağlarının ölçümü, karaciğer ve böbrek fonsksiyonları, kan hücre sayımı, kulak burun boğaz tetkikleri, ultrasonografi ile karın için organ tetkikleri, hipertansiyon ve diyabet gibi rahatsızlıklara karşı belirtiler kontrol edilmektedir.
check-up

Check-Up Süreci ve Sonrası
Check-up öncesi testi yaptıracak olan kişinin mutlaka aç gelmesi gereklidir. Hastaya en uygun check-up testinin yapılabilmesi için kişinin hangi pakete uygun olduğunun doktor tarafından saptanması gereklidir. Doktor kişiye uygun check-up paketini seçerek hasta üzerinde olası hastalık tehditlerini tespit eder. Check-up testleri genel olarak yalnızca yarım gün kadar sürer. Ertesi gün check up sonuçları hastaya hemen iletilmektedir. Laboratuar ve radyolojik tetkikler uygulanır. Tüm sonuçlar muayene bulguları ile birleştirilir. Olası hastalık tehditlerine karşı hastayı bilgilendirerek gerekli tedbirlerin alınmasını sağlar.
Yeni yıla sağlıklı bir şekilde girmek istiyorsanız siz de Check-up yaptırarak sağlığınızdan emin olun. Olası hastalıkları erken evrede öğrenip hemen önleminizi alın. Özel Meltem Hastanesi uzman doktorları ile herkese uygun Check-up paketleriyle kişiye özel testler gerçekleştirmekte ve kişiyi olası tehditlerden erkenden haberdar etmektedir.
Güncelleme Tarihi:26/04/2024
Yayınlama Tarihi:25/12/2013
Okunma Sayısı:10539
Soru sor