Epilasyonda lazer uygulamaları

Epilasyonda lazer uygulamaları

Lazer Epilasyon ile Acısız Sonuç

En modern kalıcı epilasyon sağlayan yöntem günümüzde lazer cihazlarının kullanılarak yapıldığı epilasyon yöntemidir. Bu amaçla en çok kullanılan cihazlar;

  • Nd-Yag lazer
  • Diod lase
  • Alexanderhet lazer cihazlarıdır.

Lazer enerjisi kullanmadığı halde lazer olarak adlandırılan cihazlar da vardır. Bunlar da bir çeşit ışık kaynağı olup daha çok güzellik salonların bulunan cihazlardır. Enerjileri daha düşük olduğu için kalın kıllarda ve derin yerleşimli, özellikle erkeklerdeki kıllarda gücü yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle uygulamayı yaptırmayı düşündüğünüz merkezlerde, cihazın türünü, doktor bulunup bulunmadığını sorgulayınız. Aksi halde hem zaman, hem para kaybı yaşayarak hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Ayrıca sağlık personeli bulunmayan yerlerde yapılan uygulamalar da yanık, leke gibi problemler sıkça yaşanmaktadır. Hastanemiz de uzman dermatolog kontrolü altında tecrübeli uzman tarafından lazer epilasyon uygulaması yapılmakta olup N-D yag lazer kullanılmaktadır.

N-D yag lazerin üstünlüğü her cilt tipi ve kıl yapısı uygun bir cihaz olmasıdır. Derindeki kıl köklerine ulaşabilir, bu özelliği ile tüm hastalarda başarı şansı yüksek olmaktadır.

Güncelleme Tarihi:27/04/2024
Yayınlama Tarihi:11/11/2009
Okunma Sayısı:9100
Soru sor