Tiroid Bezi Hastalıkları Tedavisi

Tiroid Bezi Hastalıkları Tedavisi

Troid bezi

Troid hormonu çocukta anne karnından başlayıp ergenlik dönemine kadar salgılanır ve büyümede önemli bir rol oynar. Troid hormonu sağlıklı bir gelişim için önemli seviyede olmalıdır. Troid hormonu az salgılandığında çocuklarda gelişim geriliği ve boy kısalığı gözlemlenir. Bu rahatsızlık kendini belli etmeyen sinsi bir hastalıktır. Bu sebepten dolayı çok çabuk ilerliyor ve tedavi için geç kalınıyor.

Tiroid Bezinin Hastalıkları Nedenler

  • Guatr: Tiroid bezinin büyümesine guatr adı verilir.
  • Nodül: Nodül, tiroid bezinin içinde normal dışı doku oluşmasıdır.
  • Tiroidit: Tiroid bezinin iltihabına verilen addır. Bezde ağrı vardır.
  • Hipertiroidi: T4 ve T3 hormonlarının bezden aşırı salgılanması durumudur.
  • Hipotiroidi: Tiroid hormonlarının (T4 ve T3) az salgılanması durumudur.

Troid tedavisi

Meltem Hastanesinde "troid ameliyatı" başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Tedavinin nasıl yapılacağı konusu ile ilgili nodül den yapılan ince iğne aspirasyon biyopsisinin patoloji sonucu çok büyük önem taşır. 

Biyopsi patoloji sonucunda kanser ya da kanser yönünden şüphe varsa hasta ameliyata verilir. Kanser olmayan iyi huylu nodüllerde levotiroksin tedavisi (Tefor ya da Levotiron) yapılabildiği gibi ilaç vermeden yalnızca takip de yapılabilir. Nodülün çapı 3 cm den büyükse, gittikçe büyüyorsa, çabuk büyüme varsa ve boyunda lenf bezleri varsa kanser riski arttığından cerrahi tedavi (ameliyat) yapılması uygundur. Multi nodüler guatr dediğimiz bir bezde çok sayıda nodül olması halinde yine önce biyopsi yapılır. Multi nodüler guatrlı hastalarda seçilecek tedavi cerrahi tedavidir. 

İlaç tedavisi de yapılabilirse de tedaviye cevap azdır. Sıcak nodüllerde hormonlar normal ise yalnızca takip yapılabilir. Eğer sıcak nodüllerde hormonlar yüksek ise (hipertiroidi varsa) önce ilaç tedavisiyle hastanın hormonları normal düzeye getirilir ve sonrasında radyoaktif iyod tedavisi ya da ameliyat yapılır. Nodüler guatrlı hastalar iyodlu tuz ve iyod içeren öksürük şurupları kullanmamalıdır. Ayrıca röntgen filmleri çekilirken koldan yapılan ilaçların iyodlu olduğu unutulmamalı ve bunun için röntgen çeken doktora bilgi verilmelidir. Nodüler guatrlı hastalar piyasada bulunan iyotsuz tuz yemelidirler.

Tiroid ameliyatı fiyatı

Tiroid ameliyatı yapan hastaneler den birisi olarak sizlere hizmet vermekteyiz. Tiroid ameliyatı fiyatı ve diğer tüm sorularınız için 0212 644 22 00 çağrı merkezimizden bizlere ulaşabilirsiniz. Arzu ederseniz sol tarafta bulunan "hemen sorun" formundan ekibimize sorunuzu bırakabilir ve gün içinde size dönüş yapılmasını bekleyebilirsiniz.

Konu ile ilgili arama cümleleri:  tiroid ameliyatı yapan hastaneler , troid ameliyatı yapan hastaneler , troid tedavisi, tiroid Bezinin Hastalıkları Nedenler, tiroid ameliyatı fiyatı, tiroid ameliyatı fiyatları , tiroid ameliyatı fiyatı 2014 , tiroid ameliyatı fiyatı 2015

Güncelleme Tarihi:03/05/2024
Yayınlama Tarihi:17/11/2014
Okunma Sayısı:15147
Soru sor