Meme estetiğinde doğru zaman seçimi

Meme estetiğinde doğru zaman seçimi

Meme küçültme ve ya büyütme ameliyatı yalnızca estetik düşünceler ile yapılmamaktadır. Genellikle kadınların çocuk sahibi olduğu zamanlardaki psikolojik ve fizyolojik problemler nedeni ile de gerçekleştirilen bu operasyonlarda süt bezleri kesinlikle herhangi bir hasar görmemektedir. Göğüs ucuna zarar verilmeden yapılan bu ameliyatların sonrasında toplumda bilinen düşüncenin aksine bebeklerini rahatlıkla emzirebilmektedir. Takılan protez zarar görmemekte ve memenin şeklinde bozulmalar olmamaktadır. Meltem Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Tuncer Özalp meme estetiği konusunda aşağıdaki bilgileri sunmaktadır.

Meme küçültme işlemi hem bir anne olarak hem de kadınlık bakımından büyük bir rahatlık sağlamaktadır

Kadında memenin büyük olması özellikle minyon kadınlarda sırt, bel ve boyun ağrılarına neden olabilmekte, ve bunun yanında bazı önemli sağlık sorunlarının da önünü açmaktadır. Meme küçültme ameliyatlarında memenin şeklini dolgunluğunu sağlayan doku, deri ve özellikle de meme içerisinde bulunan yağlar alınmaktadır. Bu sayede meme;  normalde olması gereken en ideal ölçüye getirilmeye çalışılmaktadır. Meme içerisinde bulunan fazla yağlar liposuction ile çıkarılmaktadır. 
Meme küçültme ameliyatlarında ise hastanın bu operasyondan beklentileri ve istedikleri belirlenerek bir planlama dahilinde hayata geçirilmektedir. Bu konuda kişinin istediği önemli olduğu kadar doğal görünüm de göz önünde bulundurularak bir planlama yapılmalıdır. Bu nedenle göğüs küçültme ameliyatı öncesi kişinin boyu, kilosu, omuz çevresi ve fiziksel görünümü göz önünde bulundurularak tüm koşullar birlikte değerlendirilmelidir. 

Meme Ameliyatında Süt Bezlerine Herhangi Bir Zarar Gelmemektedir 

Meme küçültme ya da meme büyütme operasyonunu düşünen kadınların en çok merak ettikleri konu '' eğer gebe kalırsam çocuk doğduktan sonra emzirebilir miyim?'' sorusunun cevabıdır. Kadınlar bu suale yanıt ararken birçok insan tarafından yanlış bilinen sonuçlara ulaşmaktadırlar. Bu tür cerrahi ameliyatlarda ameliyat sırasında anne olabilecek genç hastaların süt bezlerine herhangi bir zarar verilmeden operasyonlar gerçekleştirilmektedir. Bu tür ameliyatlar kadının yaşı ve fiziki durumuna göre belirli bir plan çerçevesinde yapılmaktadır. Fakat bu durumda atlanmaması gereken hususlardan biri de emziren annenin duygusal ve hormonel durumuyla alakalı fazlaca ilgili olmasıdır. Meme ameliyatı geçirmeyen birçok kadın da bazı durumlar nedeniyle bebeklerini emzirememektedir.

Meme Küçültme Ameliyatından Sonra Lohusalık Dönemi 

Meme ameliyatı, mümkün olduğunca süt bezleri korunarak gerçekleştirilir ve meme ameliyatından sonra kadınlarda emzirme ile alakalı memenin yapısından kaynaklı herhangi bir sorun çıkmamaktadır. Meme ameliyatından sonra çok uzun bir zaman geçse bile anne olunduğunda emzirme açısından herhangi bir sorun oluşmamaktadır. Bunun yanı sıra hamilelik döneminde ve doğum sonrasında memeler daha da büyümektedir. Normalde büyük memeli olan kadınlarda bu sorun doğurganlık dönemlerinde daha da artmaktadır. Bu profildeki kadınlarda meme ameliyatı olmalarının bir artısı da ; lohusalık dönemlerinde memeleri normal seviyeden daha fazla büyümemekte orjinal büyüklükte görünmeleridir.

Meme Ameliyatları Kişiye Özel Yöntemlerle Yapılmaktadır

Meme büyütme operasyonlarında sarf edilen silikon implantlar kas ve ya meme dokusunun alt tarafına yerleştirilmektedir. Bu sayede süt bezleri bu işlemin yapıldığı noktanın üst bölümünde yer almakta ve herhangi bir zarar görmemektedir. Bu nedenle de meme ameliyatı sonrasında emzirme konusunda herhangi bir problem oluşmamaktadır. Bunun bir artısı da bazı kadınlar meme dokusunun zayıf olduğu için bebeklerini emzirirken zorlanırlar. Bu operasyon sonrasında meme dokusu güçlendirildiği için bebeğin meme ucunu kavraması kolaylaşacak ve bu sayede emzirme işlemi de daha rahat gerçekleştirilmiş olacaktır. Ancak saklı meme başı ve ya içe dönük meme başı durumlarında bebeğin meme ucunu kavraması çok zordur. Bu sorunu çözmek için yapılan operasyonlar süt kanallarına zarar verebileceğinden dolayı çok fazla önerilmez. Silikon implant kullanılan meme operasyonlarında süt bezlerine zarar verilmeden meme dokusu içe çekildiğinden dolayı içe dönük meme ucu sorunu da çözüme kavuşmuş olacaktır.

Güncelleme Tarihi:02/05/2024
Yayınlama Tarihi:26/01/2018
Okunma Sayısı:1429
Soru sor