Göğüs büyültme ameliyatına dair tüm bilmek istedikleriniz

Göğüs büyültme ameliyatına dair tüm bilmek istedikleriniz

Meme büyütme dediğimiz estetik ameliyat doğuştan veya hormonal sebepler nedeniyle göğüslerin olması gerekenden küçük kalması durumunda yapılan bir ameliyattır. Bu ameliyat meme dikleştirme ameliyatı ile kombine şekilde yapılmaktadır.

Meme büyütme ameliyatı olması gerekenden küçük olan göğüslere genellikle silikon konularak daha dolgun bir hal alması sağlanarak yapılmaktadır. Bu ameliyatta kullanılacak ana madde silikondur.

Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Meme büyütme ameliyatında kullanılan silikonların pek çok çeşidi bulunmaktadır. Hastanın yapı ve ihtiyacına göre bu silikonlar seçilir. Silikonun kaliteli seçilmesi hastanın yararına olacaktır. Meme silikonları hakkındaki detaylı bilgiyi doktor verecektir. Silikonlar keskin bir cisim ile batırma olmadığı sürece patlamaya uğramaz. Meme silikonlarında ortalama 10 yıllık bir süreçte bakım tavsiye edilir. Hasta, silikon tercihi ve bakımı hakkında estetik cerraha aklındaki tüm soruları operasyon öncesinde sorabilir. 

Estetik meme büyütme ameliyatı alanda uzman bir cerrah ile tam donanımlı bir hastanede yapılmalıdır. Ameliyat genel anestezi altında yapılır. Meme büyütme ameliyatı ortalama 2- 3 saat kadar sürer. Bu süre meme durumuna ve hastanın cerrahi becerisine göre değişebilmektedir. Meme büyütme ameliyatı kişinin vücut yapısına orantılı bir şekilde yapılır. Göğüs ne çok büyük ne de küçük olmalıdır. Ameliyat sonrası göğüste herhangi bir estetik dokunmanın yapılıp yapılmadığının belirgin olması ameliyatın ne denli başarılı geçtiğinin ispatıdır.

Meme büyütme ameliyatı yapılırken giriş yeri saptanır. Pek çok giriş yeri mevcuttur. Bunlar

  • Meme altı
  • Koltuk altı
  • Meme baş ve çevresidir.

Giriş yapıldıktan sonra silikonlar itina ve titizlikle ile yerleştirilir. Estetik meme büyütme ameliyatında iz hemen her operasyonda aynı derecede kalmaktadır. İzleri en aza indirmek ise ameliyat sonrası doktorun önereceği bakımlar ile mümkündür. 

Meme ameliyatında hangi giriş yerinin daha iyi olacağı ise yine hastanın yapısı ve silikonun yerleştirileceği bölgeye göre farklılık gösterebilir. Seçimi hastanın iyiliği için estetik cerrahın yapması daha uygun düşecektir. Çünkü yaptığı muayeneler neticesinde hangi tekniğin kullanılmasını gerektiğini yine en sağlıklı o söyleyecektir.  Bu tekniklerden hiçbiri diğerinden üstün değildir. Burada önemli olan hastanın durumuna en uygun düşecek tekniğin kullanılmasıdır.

Estetik Meme Büyütme Ameliyatında Riskler Nelerdir?

Meme büyütme ameliyatında risk yoktur. Halk arasındaki yanlış inanışlara kulak asmamak gereklidir. Ameliyat sonrası emzirmede sıkıntılar ya da kanser olma riski gibi kulaktan dolma bilgilere aldanmamalıdır. Estetik meme büyütme ameliyat sonrasında hasta bebeğini rahatlıkla emzirebilir. Bununla birlikte kanser riski gibi durumlar söz konusu değildir.

Estetik meme büyütme ameliyatı sonrasında hasta 1 gün tedbir amaçlı hastanede tutulur. Taburcu olduktan sonra 2-3 günlük bir ev istirahatı önerilmektedir. Bu süreden sonra hasta sert fiziksel hareketlerden kaçınarak sosyal ve iş hayatına geri dönebilmektedir.

8 ila 12 ay arasında memede oluşacak izler kendiliğinden yok olur. Hasta kendi ameliyat izini bile fark edemeyecek duruma gelir. Estetik meme büyütme ameliyatı tüm dünyada en çok yaptırılan estetik ameliyatlardan birisidir ve ölüm gibi riskler taşımaz. Tıbbi gelişmelere ve yeniliklere açık olduğundan yaptırılan estetik ameliyatlar arasında en üst sıralarda yer almaktadır. Bu durumdan şikayet eden her kadın gönül rahatlığı ile estetik meme büyütme ameliyatı için başvurabilir.

Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:22/03/2016
Okunma Sayısı:15841
Soru sor