Dönem Dizileri Patladı, Sakal Ekimine İlgi Arttı

Dönem Dizileri Patladı, Sakal Ekimine İlgi Arttı

Ekranlarda dönem ve tarih dizilerinin filmlerinin artması bıyık ve sakal modasını geri getirdi. Sakalı çıkmayan ya da seyrek çıkan pek çok erkek de günümüzün modası haline gelen ve başarılı uygulamaları ile hayretlere düşen sakal ekimi için bu alandaki hastanelerin yolunu tutuyor. Özel Meltem Hastanesi Saç Dökülmesi ve Tedavileri Merkezi Sorumlusu Uzman Ufuk Kaya günümüzün modası haline gelen ve popüler diziler ile iyice kendisine yer bulan sakal ekimine artan ilgiyi değerlendirerek bu uygulamaya dair açıklamalarda bulundu.

Sakal ve bıyık konusunda sıkıntıya düşen pek çok erkek soluğu sakal ekimi uygulayan sağlık kurumlarında alıyor. Saç ve sakal ekiminde ilerleyen teknoloji ve bu alanda yapılan başarılı çalışmalar ile Türkiye adeta Orta Doğu’nun lideri konumunda. Yalnızca kendi vatandaşlarımız değil hemen hemen tüm ülkelerden saç, bıyık ve sakal ekimi ile ilgili derdi olanlar ülkemizdeki merkezlere başvuruyor.

Pek Çok Ülkeden Gelen Var

Özel Meltem Hastanesi Saç Dökülmesi ve Tedavileri Merkezi Sorumlusu Uzman Ufuk Kaya konuya dair yaptığı açıklamada: “Hastanemizin kapısını çalan pek çok erkek, dizilerden benzemek istediği karakterlerin fotoğraflarını bizlere gösteriyor. Bu da ülkemizde dönem dizilerinin erkeklerde nasıl bir etki yarattığını görmek adına önemlidir. Moda haline gelen bıyık ve sakalın günden güne yaygınlaşması, bu konuda sıkıntısı olan erkeklerin de çare arayışına girmesine sebep olmuştur. 2005 yılından beri büyük aşamalar gerçekleştirilen bıyık ve sakal ekiminde şuanda geldiğimiz noktada bu konuda büyük başarı sağlamaktayız. Yalnızca ülkemizden değil, Orta Doğu’nun pek çok ülkesinden yoğun bir talep ile karşı karşıyayız.”diyor.

Orta Doğu erkeklerinin genel olarak Muhteşem Yüzyıl dizisi ile gündemden düşmeyen Halit Ergenç’in sakalına sahip olmak istediklerini dile getiren Kaya: “Dizideki Kanuni Sultan Süleyman karakteri ve vefat eden Suudi Kralı Abdullah Bin Aziz'in sakal şekli erkekler arasında çok popüler. Genellikle bu model sakal isteyenler ama çeşitli nedenlerle sakalı çıkmayan ya da seyrek çıkan pek çok erkek bizlere başvuruyor.” Açıklamasında bulunuyor.

Kaya: “Büyük şehirlerde yaşayan ve maddi gelir düzeyi yüksek Türk erkeği sakal ekimine son dönemlerde oldukça fazla rağbet gösteriyor. Mevzu bahis modellere özellikle talepler oldukça fazla” diyor.

Sakal Hem Moda Hem De Erkeğin Gücünü Gösteren Bir Simge

Dizilerle gelen bu popülerlik ve bu modellerin önümüzdeki altı ayda 100’e yakın rezervasyon aldıklarını söyleyen Özel Meltem Hastanesi Saç Dökülmesi ve Tedavileri Merkezi Sorumlusu Uzman Ufuk Kaya sakalın erkeklerdeki etkilerine değiniyor: “Sakal ektiren erkeklerin kendine olan güveni artıyor. Çünkü günlük yaşamda hem bakımlı görünmek hem de trend olanı uygulamak adına önemli bir adımı atmış oluyorlar. Dışarıdan bakıldığında hem modern hem de güvenli bir portre ortaya çıkıyor. Pek çok erkek sakal ekiminde Dubai dediğimiz modele yöneliyor. Dubai modeli dağınık ve salaş bir modeldir. Kişisel tatminlerini ve özgüven tazelemeleri bu şekilde gerçekleşiyor. Günümüzde bize yakın orta Doğu ülkeleri, sakal ve bıyığın gücüne inanıyorlar. Bu nedenle o bölgede sakalsız ya da bıyıksız olmak bir nevi güç kaybına, ve güvensizliğe neden oluyor. Ayrıca bıyık ve sakal ekiminin kendilerince ruhani bir tatmini de mümkün. O nedenle hem modaya ayak sağlamak adına hem de bu saydığımız tatminler adına bıyık ve sakal ekimine rağbet oldukça fazla oluyor.” diyor.

Ekim Merkezini Seçerken Dikkat!

Bu uygulamanın tam donanımlı hastanelerde uzman bir doktor ve ekibi ile gerçekleştirilmesi gerektiğinin de altını çizen Kaya, sakal ekimi tedavisinde en olumlu ve sağlıklı sonucun bu şekilde alınabileceğinin altını çiziyor. Kaya: ”Bu konuda hizmet veren çok fazla merkez ve hastane mevcut ancak bu işlemi uygulatmak isteyenlerin mutlaka titiz bir inceleme yapması gerekir. Öyle ki ameliyat neticesinde istenmeyen durumların oluşmaması için bu oldukça önemlidir. Hijyenik bir ortamda uzman eller ile yapılacak bir operasyon hem hızlı hem sağlıklı hem de güvenilir olacaktır. Normalde bir seansta bitirilen bu operasyon ile hasta aynı gün taburcu edilerek sosyal yaşantısına hızla dönmektedir.” diyor. Hemen her mevsime uygun olarak yapılabilen bu operasyonun ülkemizde güvenli bir şekilde yapıldığını dile getiren Kaya tıpkı kellik sorununun ortadan kalktığı gibi bıyık ve sakal sorununun da artık tarih olduğunu dile getiriyor.

Hastanemizde yapılan sakal ve bıyık ekimi hakkında daha fazla bilgi için https://www.meltemhastanesi.com/sacekimi/sakal-biyik-ekimi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi:27/04/2024
Yayınlama Tarihi:22/01/2016
Okunma Sayısı:12666
Soru sor