Saç ekimi işlemi hakkında sıkça sorulan sorular

Saç ekimi işlemi hakkında sıkça sorulan sorular

Saç ekimi operasyonu öncecisi nelere dikkat edilmeli

Her operasyon gibi bir hafta önce aspirin, coraspin, alkol, vitamin e gibi kan sulandırıcı maddelerden uzak durulmalıdır. Sigara tüketimi kesinlikle en aza indirgenmelidir.

Saç ekimi işlemi tahmini ne kadar sürer?

Operasyon sırasında ekilecek greft sayısına göre farklılık göstermekle birlikte ortalama olarak 4-8 saat süren bir işlemdir. Bu süreçte durmaksızın ekim işlemi yapılmaz. Sebebi hastanın özel ihtiyaçlarını karşılaması içindir. Hasta işlem bitene kadar televizyon izleyebilir, müzik dinleyebilir, dergi vs. Okuyabilir.

Saç ekimi ağrılı bir işlem midir?

Saç ekimi operasyonu bölgesel anestezi altında yapılan bir işlemdir. Hasta operasyon sırasında sadece anestezi uygulanırken yapılan işlemi hissetmektedir. Uyuşma işlemi gerçekleştikten sonra herhangi bir ağrı hissetmeyecektir. Operasyon sonrası bazen ağrılar oluşabilmektedir. Bu ağrıları doktorunuzun önermiş olduğu ağrı kesiciler ile engellenebilirsiniz.

Lazerle saç ekimi yapılabilir mi?

Saç ekimi işleminin gerçekleştirildiği bazı kliniklerde yapıldığı iddia edilmektedir. Lazer sadece greftlerin yerleştirileceği kanalların açılması aşamasında kullanılabilir. Fakat lazer ışını bölgedeki damarları yakmakta ve hücrelere zarar vermektedir. Lazer ekilen greftlerin tamamen adapte olabilmesi ve yaşaması için ihtiyacı olan kanlanmaya engel teşkil etmektedir. Bu sebepten dolayı lazerli saç ekimi işleminde sonuçlar beklendiği gibi olmayacaktır. Ayrıca buna bağlı olarak lazerli işlem sonucunda cildin ve kabuklanmaların iyileşme süreci daha uzun olacaktır.

Saç ekimi işlemi sonrasında mevcut saçlar kalıcı olarak dökülür mü?

Böyle bir durum ile çok nadiren karşılanmaktadır. Kanalların açılması sırasında saç gövde ve köklerine istenmeden az da olsa zarar verilebilir. Dökülme olsa bile saçlar bir süre sonra tekrar çıkar ve uzar. Bu sebepten dolayı işlem sonrası saç kaybı nadiren görülebilir.

Ekim yapılan saçlar ne zaman ve nasıl çıkar?

Saçlar ekim işleminden genellikle 15-20 gün sonra kendiliğinden dökülebilir. Dökülme durumu hastanın fizyolojik yapısına göre farklılık gösterebilmektedir. Yani saçlar da dökülme olsa dahi endişe edilecek herhangi bir durum söz konusu değildir. Ekimden sonrasında ilk saçlar ortalama olarak 3 ay sonra çıkmaya başlayacaktır. 6. Aydan sonra ekilen saçların %75’inin çıkmış olması beklenmektedir. Ekilen saçlar ayda yaklaşık 1 cm uzamaktadır. İşlemin sonrası birinci yılında ekilen saçların tamamı çıkmış olacaktır. Çıkmaya başlayan saçlar öncelikle zayıf, kıvırcık ve soluk renkte çıkabilir. Fakat zamanla kalınlaşır ve kendi saç formunuza göre tekrardan şekillenir.

Saç ekimi işlemi için yaş herhangi bir sınırlandırma var mıdır?

Saç ekimi işlemi için saçın dökülmenin şekli belirleyicidir. Saç dökülmesinin bitip bitmemiş olmasın da yaş çok önemli belirleyicidir. Çıplak gözle bakıldığı zaman deri görülür hale gelmiş ise o bölgedeki saç yoğunluğu normal yoğunluğun %50'sinin altına düşmüş demektir. Bu durumda hastaya uygulanılacak en etkili tedavi, saç ekimiyle olabilir. Erkek tipi saç dökülmesi; ömür boyu süren bir olay olmasının yanı sıra 39-45 yaşından sonra dökülme hızı da gittikçe yavaşlar. Dolayısı ile bu yaşların altındaki hastalarda ekim yapıldığında saç dökülmesinin devam edebileceği ve hastanın daha sonra 2'inci veya 3'üncü seanslara ihtiyaç duyabileceği de göz önünde bulundurulmalıdır.

Kaç çeşit saç ekimi yöntemi vardır?

Saç kökleri greft dediğimiz doku parçaları şeklinde nakil edilir. Canlı saç kökü naklinde iki yöntem vardır. Bunlardan birincisi fut(foliküler ünit transpanlantation) tekniğidir. İkincisi ise fue(foliküler ünit extractation) tekniğidir. Her iki yöntemde birlikte uygulanabilir. Aslında amaç daha fazla saç kökünü tek bir seansla nakledebilmektir.

Saç ekimi dışında uygulanacak başka bir alternatif yöntem var mıdır?

Saç ekimi işlemi dışında da kullanılan başka yöntemler vardır. Fakat saç ekimi kellikten kurtulmak için kullanılan peruk, takma gibi yöntemler arasında en sağlıklı ve en etkili sonuçlar veren doğal görünümlü ve kalıcı olan bir yöntemdir.

Saç ekimi işleminin tekrar uygulanması gerekir mi?

Ekim işlemi yapılan alanın büyüklüğüne, hastanın saç dökülme oranına ve verici alanın yeterliliğine bağlı olarak birkaç seansta gerçekleştirilebilir.

Saç ekimi işlemini hangi ortamda ve nerede yaptırmalıyım?

Öncelikle saç ekimi yaptıracağınız merkezin sağlık bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ve ameliyathanesi olan bir cerrahi merkez olmasına, sağlık kuruluşu bünyesinde uzmanlarının olmasına dikkat ediniz. Operasyon sadece bu işlem için hazırlanmış olan temiz bir ortamda gerçekleştirilmelidir. Kullanılan cihazlar gelişmiş ve son teknoloji ürünleri olmalıdır. Saç ekiminizi kesinlikle muayenehane ortamında ve ameliyathanesiz saç ekim merkezlerinde yaptırmamalısınız sağlığınız açısından sakıncalıdır ve mevcut yasalarımıza göre buralarda yapılan cerrahi müdahalelerin hepsi suçtur.

Saç ekimi işlemini kime yaptırmalıyım?

Saç ekimi işlemi ameliyathane ortamında ekim uzmanları tarafından gerçekleştirilmesi gereken cerrahi bir işlemdir.

Ekilen saçlar sonra dökülür mü?

Saç ekimi ile ekilen saçlar kesinlikle dökülmez. Bunun sebebi ekilen greftlerin genetik olarak dökülme özelliği olmayan iki kulak arasındaki ense bölgesinden alınmaktadır. Bu nedenle saçların tutmama diye bir ihtimali yoktur.

Saç ekiminden sonra jöle, sprey, saç boyası gibi ürünler kullanılabilir mi?

Saç ekimi işleminden sonraki ilk 3 ay süre ile bu tür ürünler kullanılmamalıdır. 3. aydan sonra kullanılasında herhangi bir sakınca yoktur.

Özel Meltem Hastanesinde saç ekimi görüşme ve doktor muayenelerinizde ücret alıyor musunuz?
Bu sağlık sıkıntısından dolayı hastalarımızdan herhangi bir ücret almıyoruz. Saç ekimi konusunda merak ettiğiniz her konuyu Whatsapp’ tan ve ya uzman doktorlarımızdan ücretsiz olarak öğrenebilirsiniz.

Saç ekimi işleminin herhangi riski var mı?

Saç ekimi işlemi de elbette diğer cerrahi işlemlerde olduğu gibi yan etkisi ve riski vardır fakat bunlar önemsiz ve nadir görülen risklerdir.

  • Saç ekimi işleminin sonrasında mevcut olan saçlarda geçici bir süre incelme görülebilir.
  • Ekimden sonra ekim yapılan alanda yaklaşık 10 gün kabuklanma olabilir.
  • Saç ekimi yapılan alanda kaşıntı olabilir. Bu kaşıntılar yapılacak olan yıkamalarla giderilebilir.
  • Fue yöntemi kullanılan ekimlerde asla yara izi görülmez. Fut yönteminde ise verici alanda sadece ince bir çizgi şeklinde iz kalmaktadır.
  • Enfeksiyonlar çok nadir görülen bir yan etki olsa da her cerrahi girişim sonrasında olası bir durumdur.
  • Ekim yapılan alanda oluşan pembelikler hastanın fizyolojik özelliklerine bağlı olarak 2 ila 8 haftaya kadar uzayabilir.

Saç ekimi işlemi için uygun olmayan durumlar nelerdir?

Saç nakli her yaşta yapılabilir fakat tansiyon hastalığı, şeker hastalığı, karaciğer hastalığı ve ya kalp hastalığı olan kişilerde ön kontroller yapılarak uygun görülürse yapılabilir.

Saç ekimi yöntemleri nelerdir ve nasıl yapılır?

Saç ekimi yöntemi fut ve fue olmak üzere iki şekilde uygulanabilir. Her iki yöntemde de ense kısmında iki kulak arasında bulunan sağlıklı saçların açık alanlara nakledilmesi ile uygulanır. İşlemler bölgesel anestezi altında 4 ila 8 saat sürmektedir. Hastalar işlem sırasında gazete okuyabilir, televizyon izleyebilir, yemek yiyebilir ve özel ihtiyaçları için kalkabilmektedir.

Saç ekimi operasyonu kaç seansta yapılmakta ayrıca bu işlem için kaç günümü ayırmam gerekmektedir?

Ekim işlemi için bizlere sadece 1 gün ayırmanız yeterli olacaktır. Daha fazla bilgi almak için merak ettiğiniz her konuyu Whatsapp’ tan ve ya uzman doktorlarımızdan ücretsiz olarak sorular sorabilir cevaplar alabilirsiniz.

Saç ekiminden sonra saçlar ne zaman çıkmaya başlar?

Ekim işleminden sonra saçlarınız 3. aydan sonra ilk saçlar çıkmaya başlar ve artık kendini tam olarak göstermeye başlarlar. 6. Aya gelindiğinde ise saçların yüzde 75’ i bir yılı doldurduğumuzda saçların yüzde 95’ i çıkar.

Saç ekimi birden fazla seans uygulanabilir mi?

Saç ekimi işlemi ekim yapılan alanın büyüklüğüne, dökülmenin devam edip etmemesine göre birkaç seans tekrarlanabilir. Fakat dikkat edilmesi gereken tek nokta, kişinin verici bölge dediğimiz ense bölgesinde yeterli donörünün olup olmadığıdır.

Saçların çıkış şekli ve görünümü doğal olur mu?

Özel Meltem Hastanesi olarak ekim işlemini saçların çıkış yönüne doğru yaptığımızdan doğal bir görünüm elde edebilmekteyiz. Saçlarınızın uzama evresini tamamlandığında ise istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. İster kısaltabilir, boyayabilir, istediğiniz yöne tarayabilirsiniz.

Ekilen saçlarda herhangi bir dökülme yaşanır mı?

Alınan saç kökleri ense bölgesinde bulunan ve genetik olarak asla dökülmeme özelliğine sahip köklerden alındığından ileriki yıllarda bir dökülme yaşanmayacaktır.

Saç ekimi operasyonu yaş sınırı nedir?

Saç ekimi operasyonu 18 yaşından itibaren erkek tipi saç dökülmesi olan herkese uygulanabilmektedir. Eğer önemli bir sağlık sorununuz varsa, alerjiniz, yüksek tansiyonunuz varsa özellikle bunları doktorunuza belirtiniz.

Saç ekiminden kaç gün sonra işime dönebilirim?

Ekim işleminin tamamlanması ile birlikte günlük yaşamınıza devam edebilirsiniz. Pansumanlar yapıldıktan sonra işinizde çalışmanıza sıkıntı teşkil edecek bir sorun söz konusu değildir. İlk on günden sonra kızarıklar ve kabuklanmalar düzelmiş olacaktır.

Saç ekiminin sağlık sorunları teşkil eder mi?

Saç ekiminin kişilere rahatsızlık verecek ya da ileride oluşturabileceği herhangi bir yan etkisi yoktur.

Saç ekimi sırasında ve ekim sonrasında herhangi bir ağrı duyar mıyım?

Ekim işlemi bölgesel anestezi altında yapıldığından ve ekim sonrası gerektiğinde ağrı kesici kullanabileceğinden kişi ağrı hissetmez.

Kadınlara saç ekimi yaptırabilir mi?

Kadınlara da erkeklerde olduğu gibi saç ekimi yapılabilir. Fakat öncelikle saç dökülmesinin sebepleri araştırılmalı mutlaka hormonal bir problemin olup olmadığına, tiroid bezlerinin az ya da fazla çalışıp çalışmadığına bakmak gerekir. Buna göre kararlar alınıp ekim yapılabilir.

Ekimden kaç gün sonra şapka takabilir?

Mecbur kalmadıkça ekim işleminden bir ay öncesinde şapka kullanımı uygun görülmemektedir. Mecburi durumlar için ise doktor kontrolünde karar verilmesi daha uygun olacaktır.

Güncelleme Tarihi:18/01/2022
Yayınlama Tarihi:06/06/2015
Okunma Sayısı:31566
Soru sor