Göz seyirmesi

Göz seyirmesi

Göz seyirmesi  hemen hemen herkesin karşılaştığı bir durumdur. Göz seyirmesi gözlerin istem dışı olarak kasılmasıdır. Genellikle tek taraflı olur. Nadiren iki taraflıdır. 

Nedenleri

Kafein veya alkol: Alkollü ya da kafein içeren kahve ve çay benzeri içecekleri fazlaca tüketmek  göz seYirmesine de neden olabilir.

Mineral ve vitamin eksiklikleri:  En yaygın görülen kalsiyum ve magnezyum eksiklikleridir.

Stres: Stres,uykusuzluk  ve yorgunluk göz seyirmelerine neden olabilir.B12 ve D vitamini eksikliği de göz seyirmelerine neden olabilir.

Sinir Sistemi Hastalıkları: Parkinson hastalığı, Tourette sendromu, MS hastalığı, hipoglisemi veya nörolojik bir takım rahatsızlıkları göz seyimesine neden olabilir.

Göz Hastalıkları: Uzun süre bilgisayar ekranına bakmak, lens kullanmak, yaşın ilerlemesi ve çeşitli ilaçlar etkileri ne bağlı göz kuruluğu,astigmat, hipermetrop veya miyop gibi görme kusurları ve göz alerjisi ve gözün çeşitli iltihabi hastalıkları göz seyirmesine neden olabilir.

Ne Zaman Doktora Başvurulmalıdır?

Göz seyirmeleri çoğunlukla kendiliğinden geçer. Ancak uzun süren göz seyirmelerinde, ayrıca gözde ağrı, göz kapağının kapanması, gözde kaşınma ve yanma, çift görme, görme kaybı gibi belirtiler dışında dengesilik, ellerde titreme, hareketlerde yavaşlama gibi daha başka şikayetler görüldüğü durumlarda altta yatan nörolojik hastalıkları gösterebileceğinden doktora başvurmakta fayda vardır.

Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:01/11/2016
Okunma Sayısı:17779
Soru sor