Yeni Moda Kanuni Sakalı

Yeni Moda Kanuni Sakalı

İlk buluşmalarda ve ilk izlenimlerde etkili olan dış görünüşe, erkeklerinde özen gösterdiği gerçek. Stil sahibi erkeklere olan ilginin artışı erkeklerin dış görünüşlerine daha fazla dikkat etmeye ve bu konuda zaman harcamaya başlamışlardır. Bir erkeğin dış görüntüsünde en etkili olan unsurlar arasında sakal stili gelmektedir. Nasıl erkeklerden hoşlanırsınız sorusuna verilen cevaplar arasında “kirli sakallı erkekler” cevabı verilirken artık uzun ve gür sakallı erkeklere olan beğeninin arttığı gözlemleniyor. 

Türkiye’de ve dünyanın pek çok ülkesinde izlenen ve Osmanlı Türk tarihini konu alan dizilerdeki erkek karakterlerin sakal stilleri kızların beğenisini toplarken erkeklerin de bu tarz sakal stilleri için başvurmalarına sebep oldu. 

Bir moda akımı haline gelen Kanuni sakalı sadece Türkiye’de değil dünyada da yayılmaya başladı. Sanat camiasından birçok ünlü isim bu akıma uygun olarak sakal stillerini değiştirdi. Başarılı sakal ekim operasyonları sayesinde ihtiyaçlar karşılanabilmektedir. Hatta öyle ki sakalları çıkmayan ve sakallarında sorun olan erkekler bile bu yöntemle istedikleri tarz sakallara sahip olmaktadır. Bu anlamda en çok tercih edilen Kanuni tarzı sakalların yanında yine son zamanlarda daha salaş, dağınık ve doğal görünümlü olan Dubai tarzı sakal tarzlarınında tercih edildiğini görüyoruz. 

Sakal Ekimi Sayesinde Tarz Sahibi Olduğunuzu Gösterin

Özellikle Türk erkekleri için gücün ve olgunluğun simgesi olarak görülen sakallar her erkekte aynı yoğunlukta çıkmaz. Bu durumsa istediği sakal yoğunluğuna sahip olmayan erkekler için özgüven kaybına yol açmaktadır. Sakal ekimi sayesinde bu sorundan şikâyetçi erkekler doğal görünümlü ve istedikleri yoğunlukta ve şekilde sakallara kavuşabiliyor.

Stilinde değişiklik yapmak veya daha yoğun sakallara sahip olmak isteyen her erkeğin yaptırabileceği sakal ekimi operasyonu tıpkı saç ekimi gibi yaptıran kişinin sorunlarına çare oluyor. Sakal ekiminin ardından çevrelerinden ve ailelerinden güzel yorumlar alan kişiler estetiğin kendilerine sağlamış olduğu bu faydadan dolayı mutlu görünüyor. 

Sakal Ekimi Yaptırmak İsteyenlerin Endişelendiren Konular

Sakal ekimi sayesinde doğal bir sakal görünümüne kavuşabilir miyim?

Sakal ekimini uzman ellerde yaptırdığınız takdirde, istediğiniz tarzda doğal sakallara kavuşabilirsiniz. Sakal ekimi sonrasında sakalların doğal durmamasının nedenleri uygulanan yanlış ekim yöntemleridir. Her bir kök doğru açıyla ve tek tek yerleştirilmelidir. Aksi halde doğal olmayan kötü bir görüntü ortaya çıkacaktır.

Sakal ekimi yaptırma süreci nasıl gerçekleşir?

Öncelikle her işin başında olduğu gibi bu operasyonu gerçekleştirmek için en başta karar vermeniz gereklidir. Hayatımızla ilgili pek çok konuda rahatlıkla kararlar alabilirken, konu dış görünüşümüzle ilgili bir konuya geldiğinde daha temkinli yaklaşırız. Sakal ekimi yaptırmak istiyorsanız işlem hakkında bilmeniz gereken bütün detayları öğrendikten sonra nasıl bir tarz oluşturmak istediğinize ve operasyonu nerde gerçekleştireceğinize karar vermeniz yeterli. Dünyanın pek çok yerinde çok sayıda yapılan estetik operasyonları arasında yer alan sakal ekimi, büyük oranda olumlu sonuçlar doğurmaktadır. Güvenilir ve uzman ellerde gerçekleştirildiğinde ise başarılı bir sonuca ulaşmak kaçınılmaz olacaktır.

Karar vermenizin ardından operasyon ense üstünden alınan donör köklerin sakal oluşturulmak istenen bölgeye transfer edilmesi ile gerçekleşmektedir. Operasyonun ardından oluşan hafif kırmızılık birkaç günün sonunda geçmekte ve iki haftanın sonunda doğal görünümlü sakallara kavuşulabilmektedir. Sonrasında ise çıkan sakallarınızı uzatıp uzatmamak sizin elinizdedir.

Sakal bölgesine transfer edilecek kök kayısı kişinin istediği sakal yoğunluğuna göre belirlenirken genel anlamda normal sakallara kavuşmak için ortalama 2500-3000 kök transferi gerekmektedir. Ayrıca bıyık bölgesine de yaptırılabilen kök transferleri için 850 kök istenilen bıyık görüntüsüne kavuşmak için yeterli olmaktadır.

Başta da belirttiğimiz gibi ilk adım karar vermek sonrasında ise istediğiniz sakallara kavuşmak için tek yapmanız gereken sakal ekimini yaptıracağınız yeri belirlemek.

Doğal Bir Sakal Görünümüne Kavuşmak İçin Sakal Ekimini Nerde Yaptırabilirim?

Birçok estetik merkezinde yapılmaya başlanan sakal ekimi, bilgisiz ve tecrübesiz, alanında uzman olmayan kişilerce yapıldığından yanlış uygulamalarla sonradan eklendiği belli olan ve doğal durmayan sakal görünümlerine sebep olmaktadır. Sizi hem maddi hem manevi olarak olumsuz etkileyecek böyle bir durumla karşılaşmamak için operasyonu yaptırdığınız yeri ve doktoru iyi belirlemeniz gerekmektedir. Doğal bir sakal görünümüne kavuşmak istiyorsanız bu alanda en iyi ve tecrübeli doktorlardan biri olan Özel Meltem Hastanesi Saç Tedavileri Merkezi uzmanlarından şimdi randevu alabilirsiniz. Mobil bilgi ve randevu hattı 0507 242 81 81 arayarak uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:14/12/2015
Okunma Sayısı:10994
Soru sor