Varis derdi lazer tedavisiyle tarih oluyor

Varis derdi lazer tedavisiyle tarih oluyor
Toplardamarların görevi dokulardan alınan kirli kanı temizlemek üzere kalbe taşımaktır. Toplardamarların içerisinde hassas kapakçıklar bulunmaktadır. Bu kapakçıklar damarların içindeki kanın kalbe doğru geriye kaçmadan akmasını sağlamaktadır. İnsan ayakta dursa dahi toplardamarlar kanı yukarıya taşırlar. Varis dediğimiz oluşum toplardamar genişlemesine verilen genel addır.
Kalp kapakçıklarının çeşitli nedenlerle bozulması, damar ve çevresindeki kasların yetersiz duruma gelmesi varislerin ortaya çıkışındaki temel faktörlerdir. Ailedeki varis problemleri genetik olarak çocuklarda da çıkabilmektedir. Varisin ortaya çıkmasında gebeliğin de etkisi mevcuttur. Gebelerde bacak damarları içerisinde artmış olan basınç nedeni ile genişlemeler sıklıkla meydana gelebilir. Toplardamar pıhtısı oluşması ise annenin sağlığını tehlikeye sokmaktadır. Varisi olan bütün hastalarda bu pıhtı ve beraberinde getireceği tehlikesi mevcuttur.
Yani hamilelerin, özellikle varisi bulunanların mutlaka gebeliğin en geç son üç ayında damar doktoruna başvurması şarttır.
varis ameliyatı

Varisin Belirtileri Nelerdir?Öncelikle görsel belirtiler kendini belli etmeden önce kişinin bacaklarında bir huzursuzluk hissi olmaktadır. Uzun süre ayakta kalmak bacaklarda sıkıntıya neden olmaktadır. Dolgu hissi ve ağrı kendini gösterir. Ağrı genellikle dinlenmekle yok olabilir. Fakat geceleri kramplar baş gösterir. Varisin ilk ortaya çıkması ayak ve sırtta görülen ödem şeklinde olur. Kimler Varis Tehlikesiyle Karşı Karşıyadır? İşi nedeniyle devamlı ayakta duranlar, öğretmenler risk grubundadır. Fazla kilolu ve ailesinde varis geçmişi olanlarda görülebilir. Hamileliğin son üç ayındaki kadınlarda, hormonları nedeniyle kadınlarda, bacaklarında travma geçirenler, hormon tedavisi olanlar da risk grubunda olmaktadır. 3 farklı varis çeşidi bulunmaktadır. Bunlarda Telanjiektazi varisleri yıldız şeklinde, örümcek ağı gibi bütün bacağı saran türdendir. Adacık grubu görünümünde olacağı gibi bütün bacağı da sarabilmektedir. Çapları genellikle 1 mm. den küçüktür. Retiküler varisler, çapları genellikle 4 mm. nin altında olan varislerdir. Ciltte hafif kabarık şekilde görülmektedir. Toplardamar varisleri cilt altında kabarıklık şekilde görülür. Genel olarak çapları 4 mm. den fazla olmaktadır. İçerisindeki kanın rengi ile mavi-mor-yeşil renklerde görülebilmektedir.
varis tedavisi

Varisin Lazerle Tedavisi   Kılcal damar dediğimiz yapılar görünmeyen ama aslında var olan yapılardır. Genişlediğinde kırmızı bir görünüme bürünürler. Bu kılcallar genel olarak belirgin rahatsızlık vermezler. Fiziki anlamda büyük bir sorun yaratmasa da görünüm açısından estetik olmayan bir tablo ortaya çıkar. Kılcal damar tedavisinde yaygın olarak kullanılan yöntem radyo frekans ve lazer tedavisidir. Tedavi edilmeyen kılcal damarlar gittikçe daha çok yayılırlar. Bu nedenle fazla vakit kaybetmeden tedavi edilmesi uygun olacaktır.
Yüksek ısı enerjisi ile damara uygulanan tedaviye lazer tedavisi diyoruz. Cilt üzerinde yoğun ışığın daha koyu renkli olan varis tarafından tutularak ısınıp yok olması işlemidir. Damar duvarı 90 dereceye kadar varan bir ısıtma ile ısınır. Buradaki kan hücreleri tahrip olur ve vücut tarafından taşınarak yok edilir. Tedavi ile koyu renkli damar sonsuza kadar yok olur. Özel Meltem Hastanesi uzman doktorları lazerle varis tedavisi uygulamalarını başarılı bir şekilde gerçekleştirmekte ve hastayı varis sıkıntısından sonsuza kadar kurtarmaktadırlar.   
Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:20/11/2013
Okunma Sayısı:9713
Soru sor