Siğil ve derideki izlere kriyoterapi ile çözüm

Siğil ve derideki izlere kriyoterapi ile çözüm

Hastanemiz dermatoloji bölümündeki Kriyoterapi cihazı bir çok cilt sorununun tedavisi yapılabilmektedir. Buz ile çalışan bu yöntemle cihaz derinin altına çok ince buz kristalleri gönderiyor. Sonra bu kristaller cihaz tarafından geri emiliyor. Çatlakların ya da izlerin derinliğine ve çokluğuna bağlı olarak seans süresi belirleniyor. Genellikle 15 seans çatlakların iyice hafiflemesi için uygun oluyor. Diğer uygulamalarda olduğu gibi izin ve çatlağın derinliğine göre seans sayısı belirleniyor.

NASIL UYGULANIYOR?

Uzman doktorumuz kriyoterapi cihazını çatlakların ya da izlerin üzerinde gezdirerek uygulama yapıyor. Uygulama sırasında herhangi bir acı hissedilmiyor. Sonrasında ise çatlakların ya da izlerin üzerinde hafif bir kızarıklık olabiliyor.

UYGULAMA ALANLARI

Çatlak izlen, ameliyat izlen, gebelik ve güneş lekelerinin giderilmesinde, siğil ve derinin damarsal oluşumlarının tedavisinde kullanılıyor. Nadiren, lekelerin giderilmesi gibi kozmetik işlemlerde de tercih ediliyor. İşlem cildin yenileşmesini ve gençleşmeyi sağlıyor. Uygulama kolaylığı, genellikle anestezi gerektirmemesi, komplikasyonların az görülmesi, günlük aktiviteyi kısıtlamaması ve ucuz bir yöntem olması başlıca avantajlarıdır. Bu nedenle giderek daha çok tercih edilmektedir.

Güncelleme Tarihi:08/01/2022
Yayınlama Tarihi:26/10/2009
Okunma Sayısı:16994
Soru sor