Radyofrekans ile 'varis' derdi bitiyor

Radyofrekans ile 'varis' derdi bitiyor

Bayanlarda büyük bir sorun halini alan varisler, bacaklardaki toplardamarların genişlemesine bağlı gelişen bir hastalık olmakla beraber yalnızca estetik açıdan değil, sağlık açısından da önemlidir. Özel Meltem Hastanesi Cerrahlarından Doç. Dr. Emel Canbay, süreci şu şekilde değerlendiriyor; 'Bu uygulama safen damarlar için uygulanmaktadır. Kozmetik olarak oldukça başarılı sonuçlar veren bu yöntem ile iyileşme süresi de oldukça kısadır. Üstelik uygulama sonrası hastanın hastanede kalmasına da gerek kalmıyor, aynı gün evine gidebiliyor.' demektedir.

Bu hastalığın göz ardı edilmemesini vurgulayan Doç. Dr. Canbay, ikinci dereceden sonra varislerin gözle görünür hale geldiğini, üçüncü derecede ise bacak çapı artacak kadar şişmeye neden olduğunu belirtmektedir. Özellikle uzun süre hareketsiz kalma ile kendini belli eden varisler, fazla kilodan dolayı da ortaya çıkar. Bunu önlemenin yolu olarak da Doç. Dr. Canbay, düzenli yürüyüş ve sporun önemini vurgulamaktadır. Uzun süre hareketsiz kalan kadınlarda sık karşılaşılan bir durum olduğunu söyleyen Doç. Dr. Canbay, ilerleyen tıp teknolojisi ile varislerin radyofrekansları ile kolaylıkla tedavi edilebildiğini söylemektedir. 

Radyofrekans Yönteminin Uygulanışı

Özel Meltem Hastanesi Cerrahı Doç. Dr. Canbay, radyofrekans varis tedavisi sürecini şu şekilde anlatıyor; 'Son yıllarda radyofrekans yöntemi ile varis tedavisinde büyük gelişmeler olmuştur. Varis tedavisinde varisli damarı kapatmak için radyofrekans jenaratörü kullanılmaktadır. Kılcal damarlardaki varisler için damar içine verilen ilaçlar ile damar kapatılması uygulanır.'demektedir. Doç. Dr. Canbay ayrıca varis sorunuyla ilgili uyarılarda bulunuyor; 'Her ne kadar bazıları için bir kozmetik sorun olarak görülse de varisler, doğru zamanda tedavi edilmediği takdirde damar içerisinde pıhtılaşmaya ve iltihaplanmaya neden olabilmektedirler. Bu durumun diğer ciddi hastalıkları tetiklediği unutulmamalıdır. Damar tıkanıklıkları, pıhtının koparak akciğerlerde tıkanmaya neden olması ve buna bağlı olarak solunum yetmezliği ile ölüme kadar götürebildiği unutulmamalıdır. O nedenle bu durum yalnızca kozmetik bir sorun olarak algılanmamalıdır. Sağlığı ciddi anlamda tehdit ettiği bilinmelidir.' demektedir.

Radyofrekans Tedavisi Sonrası Süreç
Radyofrekans tedavisinde uzman bir doktorun önemini vurgulayan Doç. Dr. Canbay, 'Radyofrekans yöntemi uzman bir doktor ile yapıldığı takdirde oldukça rahat bir operasyondur. Doktorun bu konuda uzmanlığı önemlidir. Bu teknolojiye hakim bir doktor ile en sağlıklı sonucu almak mümkündür.' demektedir.

Doç. Dr. Canbay, Radyofrekans tedavisi sonrası süreci şu şekilde anlatıyor; 'Bu yöntem ile hasta bir gün sonra normal yaşamına kaldığı yerden devam etmektedir. Damarın kurutularak kapatılması sonucu sağlıklı yeni damarlar gelişmekte ve bu damarlar eski damarların yerini almaktadır. Bu sayede normal kan akışı sağlandığında varise bağlı ağrılar veya diğer oluşumlar iyileşmektedir. Bu yöntem büyük ilgi görmekte ve oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.' demektedir.    

Güncelleme Tarihi:19/04/2024
Yayınlama Tarihi:09/07/2013
Okunma Sayısı:10014
Soru sor