Plastik cerrahi ile kendinize güveniniz gelsin

Plastik cerrahi ile kendinize güveniniz gelsin

Günümüzde gelinen noktada plastik cerrahideki gelişmeler hemen herkesin ilgisini çekmektedir. Öyle ki ilerleyen yaş, çevre faktörleri, stres ile vücutta yıpranan dokular yeniden estetik bir hale getirilebilmektedir. "Plastik Cerrahi" dediğimiz bölüm bu işi üstlenmektedir. Plastik cerrahi kişinin estetik algısı ile yakından ilgilidir. Teknik yenilikleri takip eden ve estetik algısı gelişmiş cerrahları tercih eden kişiler yapılacak olan operasyondan son derece memnun kalmaktadırlar. Plastik cerrahide amaçlanan kişinin beğenmediği ve hasar görmüş cilt dokusunun en uygun ve estetik hale getirilmesidir. Bu operasyon için seçilecek olan hastanenin bu konudaki yeterliliği önemlidir. Estetik cerrahın algısı ve tecrübesi ne kadar iyi ise o kadar iyi bir sonuç ortaya çıkacaktır.

Plastik ve Estetik Cerrahi Kimlere Uygulanır   

Plastik cerrahi dediğimi ameliyat kişinin dış görünümünü değiştirmek maksatlı yapılan tüm ameliyatları kapsar. Estetik cerrahi ise kişinin normal vücut görünümünün kişinin kendisine olan güveninin yerine gelmesi maksadıyla yeniden şekillendirilmesidir. Plastik ve estetik cerrahide burun estetiği, yüz germe, yüz estetiği, boyun germe, kaş kaldırma, meme estetiği, damak-dudak yarığı, botox, Lipon Eksizyonu, kepçe kulak, yüz dolgu, deri tümörleri, gövde estetiği, yanak dolgusu gibi uygulamalar yapılmaktadır.

Plastik ve Estetik Cerrahiye Kimler Uygundur

Plastik ve estetik cerrahi psikolojik olarak hazır olmayı gerektiren bir operasyondur. Kişi bu operasyonu neden istediğini iyi bilmelidir. Başkalarını değil kendisini mutlu etmek hedeflenmelidir. Kişiliğinde özgüven eksikliği olmayan, başkaları gibi görünmek değil, kendi gibi görünmek isteyenler için bu operasyonlar uygundur. Kısaca kişinin kendisi ile barışık olması önemlidir. Uygulanacak plastik cerrahi operasyonu ne tür bir işlem yapılacağına göre farklılık gösterir. Örneğin burun estetiği ile yüz gerdirme operasyonları farklıdır. Buna bağlı olarak uygulanacak yöntem de farklılık gösterecektir. Vücutta uygulanacak estetik cerrahi vücutta istenen şekle, duruma göre farklılık gösterir. Bu da işlem süresini ve yöntemi birbirinden ayırmaktadır. Bir cerrah alanında ne kadar uzman ise ortaya çıkacak sonuç da buna bağlı olarak başarılı olacaktır. Özel Meltem Hastanesi Plastik Cerrahi bölümü uzman cerrahları kişiye istediği en uygun ve sağlıklı görünümü vermeye devam ediyorlar.

Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:30/01/2014
Okunma Sayısı:8746
Soru sor