Plastik cerrahi ile kendinize güveniniz artsın

Plastik cerrahi ile kendinize güveniniz artsın
İlerleyen yaş ve çevre faktörleri ile birlikte dokularda kendini yenilemede zorlanmaya başlayacaktır. Hastanın yaşam kalitesini ilerleyen zamana rağmen daha iyi bir duruma getirmek, geçen zamanla birlikte yıpranan dokuları estetik bir hale getirerek gençleştirmek ise Plastik Cerrahi bölümünün işidir. Plastik Cerrahi uzmanlık isteyen ve kişinin estetik algısıyla yakından ilgili bir bölümdür. Bu noktada teknik, yenilikleri yakından takip eden ve estetik algısı gelişmiş cerrahlar ön planda olmaktadırlar. Plastik cerrahide temel amaç kişinin zarar görmüş veya beğenmediği bölgesinin vücut veya yüz hatlarına en uygun hale getirilmesidir. Seçilecek olan hastanenin uzman cerrahının konudaki hakimiyeti son derece önemlidir. Kişiyi istediği estetik forma kavuşturmak uzman cerrahın görüş kalitesi ve alandaki uzmanlığı ile paraleldir. Estetik cerrah ne kadar kaliteli bir görüşe sahipse sonucunda ortaya çıkacak sonuç da o kadar kaliteli ve hastayı memnun edecek şekilde olacaktır. Plastik Cerrahi, Estetik Cerrahi Nedir?Plastik Cerrahi dediğimiz operasyon, kişinin dış görünümünü değiştirmek maksadıyla yapılan ameliyatların hepsine verilen genel addır. Estetik Cerrahi ise kişinin normal vücut görünümünün kişinin kendisine olan güveninin yerine gelmesi için yeniden şekillendirilmesidir.  
Plastik ve Estetik Cerrahi'de yüz estetiği, yüz germe, burun estetiği, kaş kaldırma, boyun germe, meme estetiği, botox, damak-dudak yarığı, kepçe kulak, Lipon Eksizyonu, Maling deri tümörleri, karın germe, yüz dolgu, yanak dolgu, gövde estetiği gibi uygulamalar yapılır.

Kimler Plastik-Estetik Cerrahi Yaptırabilir?
Öncelikle plastik ve estetik cerrahi için psikolojik olarak hazır olmak gereklidir. Ne istediğini, bunu neden yaptırmak istediğini bilinmelidir. Bu operasyonlar sonucunda gerçekçi yaklaşımlar olmalıdır. Kişi bu operasyonlar ile başkalarını değil kendini memnun etme bilincinde olmalıdır. Kişiliğinde özgüven eksikliği olmayan, başkaları gibi görünmek değil de kendi gibi görünmek isteyen kişiler bu operasyona uygundurlar. Bu operasyonu yaptırmak için kişinin kendisi ile barışık olması gerekir. Uygulanacak plastik cerrahi tedavisi ne tür bir operasyon yapılacağına göre değişmektedir. Bir yanık için yapılacak estetik operasyon ile burun estetiği arasında farklar vardır. Bu da operasyonların sürelerinde farklılıklar gösterir. Vücutta uygulanacak estetik cerrahi operasyonu, vücutta istenen şekle, duruma göre değişiklik göstermekte ve bu da işlem süresi ve yöntem de farklılık gösterecektir.Plastik ve Estetik Cerrahi'de önemli olan doktorun uzmanlığıdır. Cerrah ne kadar uzman ise ortaya çıkan sonuç da o kadar hastayı memnun edici olacaktır. Özel Meltem Hastanesi deneyimli, uzman Plastik Cerrahları ile yüzleri güldürmeye devam ediyor.   
Güncelleme Tarihi:24/04/2024
Yayınlama Tarihi:31/10/2013
Okunma Sayısı:8545
Soru sor