Mevsim değişimi ile gelen alerjik nezleye dikkat

Mevsim değişimi ile gelen alerjik nezleye dikkat
Alerjiye neden olan bir takım maddeler vardır. Bu maddeler burun mukozasına temas ettiğinde hapşırma, akıntı, boğaz kaşıntısı, burun ve gözlerde kaşıntı gibi şikayetler ortaya çıkar. Havada bulunan ve solunumla geçen küçük parçacıklar alerjik nezlenin temelini oluşturmaktadır. Peki bu alerjiye sebep olan nedir? Hayvan ve bitkilerden gelen insan vücuduna giren alerjik maddeler göz, boğaz, burun gibi yerlerden insan vücuduna girerler. Bazı insanlar bazı bazı maddelere karşı fazla hassasiyet gösterirler. Alerjinin soyaçekim gösteren bir eğiliminin olduğu unutulmamalıdır. Vücudumuz dışarıdan gelecek olan yabancı maddelere karşı savaşmak için bazı maddeler üretirler. Bu üretilen maddeler alerjik maddeler ile karşı karşıya geldiğinde vücutta istenmeyen maddeler salgılanır. Bunlardan ?Histamin? en çok bilinenidir.

Soğuk Havalarda Alerjiye Dikkat
Alerjik kişiler soğuk algınlığına, sinüs enfeksiyonuna, kulak enfeksiyonuna karşı hassastırlar. Bu kişilerde daha ağır hastalıklara geçiş de gözlemlenebilir. Astım buna bir örnek teşkil edebilir. Alerjiye bağlı burun tıkanıklıkları hem gün içerisinde hem de uykuda tıkanmaya yol açabilir. Kalp yetmezliği, kalp ritim bozukluğu, yüksek tansiyon gibi ikincil sorunlar da ortaya çıkabilir.
muayene

Alerji Deyip GeçmeyinBu tip alerjiler hafife alınmamalıdır. Unutulmamalıdır ki alerji çok ciddi sonuçlar doğurabilmektedir. Basit bir soğuk algınlığı bile eğer iyileşme göstermiyorsa mutlaka doktor muayenesinden geçmek gerekir. Muayene olmadan herhangi bir şey yapılmamalıdır, uygulanacak yanlış yöntemler hastalığın daha kötü bir seyir izlemesine neden olabilir. Tüm hastalar kulak, burun, boğaz, baş, boyun muayenesinden geçmelidir, Aile hikayesine de bakılan hastaya kan ve deri testleri yapılır. Testler neticesinde hangi maddeye karşı bir alerjinin olduğu değil alerjinin seviyesi de anlaşılacaktır.Alerjinin hangi seviyede olduğunu doktor muayenesi ile belirlenecektir. Doktur test sonuçlarına göre en uygun tedavi yöntemini uygulayacaktır. Hastalığın evresine ve muayene bulgularına göre farklı yöntemler kullanılabilir. Özel Meltem Hastanesi Kulak Burun Boğaz uzman doktorları bu testleri yaparak alerjinin kaynağını bulmakta ve en etkin tedavi yöntemleri ile hastayı sağlığına kavuşturmaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:13/02/2014
Okunma Sayısı:11827
Soru sor