Meme küçültme ameliyatı şimdi çok kolay

Meme küçültme ameliyatı şimdi çok kolay

Kadınlar dış görünümlerine daima özen göstermektedirler. Kadınların estetik algısı oldukça gelişmiş olup kendi bünyelerindeki düzensizliklerin farkındadırlar. Öyle ki her yıl on binlerce kadın ister burun estetiği olsun, ister meme estetiği olsun doktorların kapısını çalmaktadırlar. Özel Meltem Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Gökçen Ayyıldız meme küçültme ameliyatı ile şunları söylemektedir; 'Reduction Mammaplasty' adıyla da bilinen meme küçültme ameliyatı, fazla meme ve yağ dokusunun alınarak memenin bedene orantılı bir boyuta ve estetik olarak düzgün bir görünüme getirilme ameliyatını kapsamaktadır. Bu her ne kadar kozmetik bir ameliyat gibi gözükse de fonksiyonel açıdan vücut rahatlığını sağlaması açısından da oldukça önemli bir ameliyattır. Büyük memeler, kadınlarda sırt ve boyun ağrılarına neden olabilmektedir. Sütyen askıları kol sinirlerine baskı yapabilmekte, kolda uyuşmalar meydana gelebilmektedir. Meme altında pişik, mantar ve yaralar oluşabilmektedir. Ayrıca iri memeli bayanlar günlük yaşamda kıyafet seçiminde de sınırlanmış olmaktadır. Meme küçültme ameliyatı ile memeler doğal bir görünüm kazanır, kişinin yaşamı kolaylaşır, kendine güveni artar.' demektedir.

Ameliyat Süreci Nasıldır?

Öncelikle bir ilk muayene ve değerlendirme yapılması gerektiğini belirten Op. Dr. Ayyıldız; 'Genel sağlık durumu, ailede kanser hikayesi olup olmadığı, kullanılan ilaçlar, sigara alışkanlıkları hasta ile konuşulur ve tespitler ona göre yapılır. ilk muayenede memelerin büyüklüğü, derinin durumu, şekli gibi durumlar gözlemlenir. Ameliyat öncesi gerekli görülürse meme ultrasonografisi, mamografi yapılmalıdır.' demektedir. Bu ameliyatın genel anestezi altında yapıldığını belirten Op. Dr. Ayyıldız, ameliyatta fazla meme dokusu üzerindeki deri ile birlikte alındığını, meme başının olması gereken yere taşındığını söylemektedir. Op. Dr. Gökçen Ayyıldız sözlerine şu şekilde devam ediyor; 'Meme başı etrafında bir kesi uygulanır. Meme altından ters T veya çapa şeklinde bir kesi daha yapılır. Kesi açıldıktan sonra ortada kalan meme ucu yeniden konumlandırılır. Eğer gerekli görülürse fazla deri alınarak meme küçültülür. Altta kalan deri dokusu dikleştirilerek yeniden şekil verilir. Açılan kesiler duruma göre dikiş, cilt yapıştırıcıları veya ameliyat bandı kullanılarak kapatılmaktadır. Ameliyat izleri ilk başlarda kalıcı gözükebilir fakat zamanla daha az belirgin olmaya hatta yok olmaya başlayacaktır.' demektedir.

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nedir?

Meme küçültme ameliyatının sonuçlarının hemen görülebileceğini söyleyen Op. Dr. Gökçen Ayyıldız, zamanla ameliyat sonrası şişliklerin ineceğini ve normal halini alacağını belirtiyor. Memeler üzerinde sütyen şeklinde sargılar kullanılmaktadır. 'Ortalama 7 gün sonra sargılar açılmakta, dikişler ise 10 gün sonra alınmaktadır. Meme başında hissizlik, şişkinlik görülebilir, bunlar doğaldır' diyen Op. Dr. Gökçen Ayyıldız bu komplikasyon kısa bir süre içerisinde iyileşeceğini söylemektedir.

Meme Küçültme Ameliyatının Riskleri Var Mıdır?

Meme küçültme ameliyatının alanında uzman bir cerrah tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Ayyıldız; 'Bu ameliyatın risklerini hastayla konuşmak gerekir. Ameliyat sonrası enfeksiyon, kanama, deri duyarlılığında değişim, ameliyat yerinde izler olması görülebilecek komplikasyonlardır. Ameliyat yerindeki izler genelde 6 ay içerisinde büyük oranda belirsiz hale gelmektedir.' demektedir. Uzman bir cerrah kontrolünde bu sürecin oldukça rahat atlatılabileceğini belirten Op. Dr. Ayyıldız, emzirme dönemindeki bayanların bu ameliyatı olmak için emzirme döneminin sonlanmasını beklemesi gerektiğini, fakat hiç çocuk doğurmamış kadınlarda ameliyat sonrası çocuk sahibi olunduğu takdirde büyük oranda emzirmeye engel olmayacağı için bu ameliyatın yapılmasında sakınca olmadığını belirtmektedir.

Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:15/08/2013
Okunma Sayısı:18017
Soru sor