Lazer epilasyonda doğru adresi tercih edin

Lazer epilasyonda doğru adresi tercih edin
Lazer epilasyon ile istenmeyen tüylerden kurtulmak şimdi çok kolay. Ancak lazer epilasyonun uzmanlık istendiği unutulmamalıdır. Her gittiğiniz yerde lazer epilasyondan istediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Bu nedenle iyi araştırmalı ve doğru adresi tercih etmelisiniz. Lazer epilasyonda üretilen lazer ışını cilt üzerinden geçirilir, kıl köklerindeki melanin pigmenti tarafından emilim sağlanır. Kıl kökleri tarafından tamamen emilen bu enerji ısıya dönüşür ve kıl kökünü tahrip eder. Lazer epilasyonda süreç işlem yapılacak bölgeye göre farklılık gösterir. Dudak üstü, çene gibi bölgeler 4-5 dakikada tamamlanmaktadır. Bacak ve sırtta ise işlem biraz daha uzun sürecektir. Bu süre ortalama 45 dakika civarındadır. Seans olarak toplam süre 6-8 hafta arasında tamamlanmaktadır.

Lazer epilasyon
hem daha pratik hem daha sağlıklı olduğundan günümüzde oldukça sık tercih edilmektedir. Lazer cilde hiçbir şekilde zarar vermez. Üretilen enerji kıl köküne kadar ulaşır. Enerjinin kıl köküne ulaşması işlemi sağlık açısından herhangi bir tehlike içermez. 1996 yılında lazer tedavisinin güvenilirliği Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi tarafından onaylanmıştır.
lazer epilasyon

Lazer Uygulaması Öncesi Süreç
Epilasyon yaptıracak kişinin belirli bir deri hastalığı mevcut ise doktorla bunu konuşması önemlidir. Tekrarlayan deri enfeksiyonu mevcut olan hastalarda lazer epilasyon öncesi bir tedavi uygun olabilir. Kötü yara iyileşmesi olan hastalarda özellikle daha dikkatli olunmalıdır. Bazı ilaçların yan etki yapma tehlikesine karşı hastanın kullandığı ilaçları doktora bildirmesi önemlidir. Bu uygulama bronz tene yapılmamalıdır. Ten normal renge gelinceye kadar beklenmelidir. Epilasyonun yapılacağı bölge temiz tutulmalıdır. Makyaj ve kozmetik kremler mutlaka temizlenmelidir.Uygulama Sonrası Dikkat Edilecekler
Lazer epilasyon uygulama sonrası ağda, cımbız, kıl dökücü krem gibi köke etki edecek uygulamalardan uzak durmak gerekir. Bronzlaşmaktan mutlaka uzak durmak gerekir. Güneş ışığına maruz kalınmamalıdır. Lazer epilasyon vasıtasıyla kökleri tahrip edilen kıllar bir daha çıkmamaktadır. Bu uygulama sonrasında kıllar 3-10 gün arasında çıkmaya başlayabilir fakat bu kılların kökleri lazer tarafından tahrip edildiğinden çoğu dökülüp gidecektir. Dökülmeyen kıl gibi bir durum olursa ek seans yapılabilir. Lazer epilasyon hem erkeklere hem de kadınlara uygulanabilen bir işlemdir. Özel Meltem Hastanesi Cildiye (Dermatoloji) uzman doktorları lazer epilasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirmektedirler.
Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:07/01/2014
Okunma Sayısı:10031
Soru sor