Kulağınız ağrıyorsa görmezden gelmeyin

Kulağınız ağrıyorsa görmezden gelmeyin
Günümüzde en sık karşılaşılan rahatsızlıklardan birisi de kulak ağrılarıdır. Kulak ağrıları çok farklı nedenlerle ortaya çıkabilmektedir. Fizyolojik ve çevre faktörleri olmak üzere kulak ağrılarını tetikleyen pek çok etken olabilir. Bunun daha net anlaşılabilmesi ve tedavi edilebilmesi için problemin teşhisi önemlidir. Uzman bir kulak burun boğaz uzmanı ile kulakta meydana gelen ağrı veya çınlamanın sebebi yapılacak muayene ile kolaylıkla anlaşılabilmektedir.
kulak ağrısı

Kulaklarınızda Ağrı Varsa Dikkat
Kulak ağrıları genellikle geceleri daha çok ortaya çıkar. Kişiye uykuya daldığında her şey normalmiş gibi gözükse de östaki kanalı rahat boşalamaz. Ve kişi gece gerekli kadar yutkunmadığı için yeterli hava girişi de sağlanamaz. Orta kulaktaki hava etraftaki dokular tarafından kullanılmaktadır. Negatif basınç oluşumuna neden olmaktadır. Bu da kulak zarının içeri doğru emilmesi anlamına gelmektedir. Bunun sonucunda gecenin bir yarısı kulak ağrısı kendisini belli etmektedir.

Kulak Ağrısına Karşı Ne Yapabilirim?
Öncelikle kulak ağrısında bir doktor muayenesi önemlidir. Kulağın neden ağrıdığı ve ileride soruna neden olabilecek bir yapısı olup olmadığı anlaşılmalıdır. Bunun yanında alınabilecek bazı önlemler de mevcuttur. 10cm öteden yapılacak saç kurutma makinesiyle ılık hava masajı iyi gelebilir. Kulak kepçesi hafif hafif oynatılabilir. Eğer ağrı duyuluyorsa bu muhtemel olarak dış kulak enfeksiyonu olacaktır. Eğer ağrı hissedilmiyorsa orta kulak iltihabı olma olasılığı yüksektir. Bir parça çiğnenecek sakız yine östaki borusunu açmaya faydalı olacaktır. Esnemekte yine östaki borusu kanalını açmada fayda sağlayacaktır.
kulak ağrıları

Tüm bu yapılacak işlemler yalnızca geçici çözüm olacaktır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi en önemlisi bir kulak burun boğaz doktoruna başvurmaktır. Doktor yapacağı muayene sonrasında nasıl bir yol izleyeceğine karar verecektir. Özel Meltem Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü doktorları kulak ağrısı probleminin nedenlerini teşhis edip en uygun yöntemlerle tedavi etmektedirler.
Güncelleme Tarihi:23/04/2024
Yayınlama Tarihi:07/12/2013
Okunma Sayısı:11336
Soru sor