Koterizasyon nedir?

Koterizasyon nedir?

Koterler uzun zamandan bu yana ameliyat sırasında kanamayı durdurma, istenmeyen dokuları hızlı, güvenli ve etkili kesme ve çıkarmakta kullanılmaktadır. Elektrokoterlerin en çok kullanıldığı alanlar Cildiye , K.B.B,kadın doğum, genel cerrahi, beyin cerrahi dallarında koagülasyonla (pıhtılaştırılarak) operasyon yapmakta , dokuları yakma için ve yakarak doku kesme-çıkarma işleminde kullanılmaktadırlar. Koterizasyonla alakalı makalemizin alt başlıklarında kriyoterapi nedir? koterizasyon nasıl yapılır? ve koterizasyon özellikleri isimli yazıları okuyabilirsiniz.

Siğil Nasıl Oluşur?

Siğiller, cilt hastalıkları arasında en yoğun görülen cilt hastalıklarından biridir. Siğiller, görünüşleri sebebiyle estetik açıdan olumsuz bir durum yaratsalar da çoğunlukta zararsız yapılarda ilerlerler. Tedavi ile iyileşme sağlanabileceği gibi zaman geçtikçe kendiliğinden de iyileşebilmektedir. Siğiller,özellikle gençlere ve yetişkinlere oranla çocuklarda daha fazla görülürler. Cilt üzerinde meydana gelen kabarmış yapı, nasırımsı ve sert bir kitle şeklindeki çoğu beyazımsı oluşumlardır. Bedenin tüm bölgelerinde oluşabilirler, fakat ekseriyetle el, yüz, diz ve genital bölgede daha çok görülür. genellikle ağrısız oluşumlardır. Birkaç ay veya sene içinde hastalıklı bölgede iz bırakmadan yok olurlar. Lakin ayak tabanı siğillerin de, tabana kullanılan yürüme basıncının etkisiyle ekseriyetle siğiller deri içine gömülüdür ve ağrılıdır. Tedavi edilmesi gerekir. aynı zamanda yüz ve genital bölge siğillerin de iyileşmesi uzun yıllar sürebileceğinden ve estetik rahatsızlık verdiğinden çoğalmadan tedavi edilmesi gereklidir.

Genital Siğiller ve Koterizasyon

Uygulanan koterizasyon sayesinde genital siğiller, termal hasar verilerek tahrip edilip yok edilme işlemidir. Hasta jinekolojik masaya alınıp koter cihazı cilde temas edecek şekilde kalçanın hemen alt kısmına yerleştirilir.Hastada genital siğiller az ise lokal, çok ise genel anestezi uygulanmaktadır. Operasyon sırasında genital bölgede bulunan siğiller teker teker yakılmaya başlanır. Genelde çok fazla uzun sürmeyen operasyon, hastalığın boyutlarına göre değişkenlik gösterebilir. Koterizasyon uygulanan genital bölgedeki derinin ince olması sebebiyle tedaviden sonra oluşan kızarıklık iyileşene kadar bir süre ağrı yapabilmektedir. Koterizasyon sonrasında işlem yapılan bölgenin temiz ve hijyen tutulması da çabuk iyileşmesi açısından son derece önemlidir. Gerçekleşen bu operasyon sonrasında yaklaşık 1 ay kadar cinsel ilişkiye girilmemesi gerekir.

Koterizasyo'nun Etkileri Nelerdir?

Siğiller human popillema isimli bir virüsün yol açtığı enfeksiyon rahatsızlığıdır. Dolayısıyla bu virüs ancak bağışıklık sistemi tarafında kontrol altına alınması gerekmektedir. Herhangi bir ilaçla vücuttan atılamaz. Uygulanan koterizasyon ile genital bölgedeki siğiller yakılıp temizlenerek kötü görüntüyü engelleyip estetik bir görünüm kazanmasını sağlar. Bu yaşanılan siğil problemlerinin ortadan kalkması için bağışıklık sistemini güçlendirici beslenmeyle virüsleri vücuttan atarak daha sağlıklı bir duruma gelebilirsiniz. Aslında yaşanılan bir çok rahatsızlığın sebepleri arasında yeterli ve dengeli beslenmemenin sebepleri olduğunu görebiliriz. Bu sebeple yeme içme sistemi düzeltildiğinde bir çok hastalık gibi genital siğiller ve diğer hastalıklarda vücuttan atılabilmektedir.

Güncelleme Tarihi:07/01/2022
Yayınlama Tarihi:15/01/2015
Okunma Sayısı:49277
Soru sor