Kış geliyor hastalıklar kapıda, muayenenizi oldunuz mu?

Kış geliyor hastalıklar kapıda, muayenenizi oldunuz mu?
Özellikle kış aylarında sıklıkla rastladığımız gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı yapılacak muayeneler ile erkenden teşhis edilip bağışıklık sistemini güçlendirici yöntemler uygulanabilmektedir. Özel Meltem Hastanesi Kulak, Burun Boğaz bölümünde muayene olarak kışa sağlıklı ve dinç girebilirsiniz. Soğuk algınlığına insanların bağışıklık sistemleri farklı tepkiler gösterdiği için ilk etapta nasıl bir hastalığın geldiğinden emin olamazsınız. O nedenle oldukça hafif atlatılabilecek bir soğuk algınlığı çok ağır şartlarda da kendini gösterebilir. Bu nedenle uzman bir hekimden alacağınız destek ağır olabilecek bir soğuk algınlığını rahat atlatmanıza yardımcı olabilir.Soğuk Algınlığı ve GripBilindiği gibi soğuk algınlığı ve grip mevsimi kapıda. Bir çok hastalık gibi soğuk algınlığı ve grip de insanın bağışıklık sisteminin en zayıf olduğu anı kollar ve bünyede kendini göstermeye başlar.  Bir hastalığın grip mi yoksa soğuk algınlığı mı olduğunu ancak yapılacak testlerden sonra anlayabiliriz. Baş ağrısı, ateş, adele ağrıları, titreme, kırgınlık gibi belirtiler genellikle gribal enfeksiyon yani halk dilinde soğuk algınlığıdır. Hemen hemen her iki durumda da belirtiler aynıdır fakat grip durumunda belirtiler daha keskindir. Hasta, birden bire kendini kötü hisseder, hızla ateşi çıkar, öksürük şiddetli bir şekilde artar.
Soğuk algınlığında boğaz ağrısı, hafif ateş, boğaz kuruluğu, hafif öksürük, boğuk bir ses tonu görülür. Grip bulaşıcı olduğundan hapşurma veya elle temas ile kolaylıkla bulaşabilmektedir.soğuk algınlığı

Doktora Danışmadan Antibiyotik Kullanmayın
İnsanların grip veya soğuk algınlığı esnasında düştüğü bir hata da doktora danışmadan antibiyotik kullanmalarıdır. Doktor tavsiyesi olmadan antibiyotik kullanmanın hiçbir faydası olmayacaktır. Keza kullanılacak antibiyotiğin hastalığın çeşidine göre değiştiği unutulmamalıdır. Bu şekilde bilinçsizce kullanılan antibiyotik yarardan çok zarar getirecektir.

Grip Aşısının Önemi
Gribe karşı kullanılan M2 protein aşısı sayesinde insanlar tek bir aşı ile gribe karşı potansiyel bir bağışıklık gücü kazanmaktadırlar. Aşı ortaya çıkan virüs tipine göre uygulanır. Aşı ile korunma %80`lerde bir başarı oranı göstermektedir. Bu nedenle kış aylarından önce bağışıklığı güçlendirme amaçlı uygulanacak aşı tedavisi grip veya soğuk algınlığı ile savaşmanızda oldukça etkili olacaktır. grip aşısı

Grip Öldürücü Olabilir
Ağır geçirilen griplerin ölüme sebebiyet verdiği unutulmamalıdır. Bu nedenle 'nasıl olsa geçer', 'bir şey olmaz' diyerek geçiştirmemek gerekir ve bir doktor muayenesinden mutlaka geçilmesi gerekir. Kalabalık ortamlarda çalışanlar, hamileler, 65 yaş üzeri kişiler, astım, şeker, solunum hastaları mutlaka aşı yaptırmalıdır. İleride ciddi sorunlarla karşılaşılmak istenmiyorsa mutlaka grip veya soğuk algınlığı için doktora başvurulmalı ve aşı ihmal edilmemelidir.
Güncelleme Tarihi:24/04/2024
Yayınlama Tarihi:24/10/2013
Okunma Sayısı:9963
Soru sor