Kilolarınızdan kurtulun, ideal görünüme kavuşun

Kilolarınızdan kurtulun, ideal görünüme kavuşun
Son yıllarda obezite ile mücadele eden hastaların sayısı git gide artmaktadır. Obezite vücutta sağlığı tehlikeye atacak ölçüde fazla yağ birikmesi sonucunda ortaya çıkan ve sonu ölüme kadar varabilen bir hastalıktır. Kişinin obez olup olmadığının anlaşılması için vücuttaki yağ miktar ve dağılımının tespiti gereklidir. Özellikle karın ve göbekte biriken yağlar kalp ve damar hastalıklarına karşı ciddi bir tehdit ortaya çıkartmaktadır.Obezitenin pek çok nedeni bulunmaktadır. Kalıtsal ve fizyolojik faktörler büyük ölçüde önemlidir. Yaşın ilerlemesi ve hamilelik kilo almaya en müsait durumlardır. Yaşam tarzı da obezite için önemlidir. Örneğin yeme düzen bozuklukları, fazla hareketsiz kalarak durağan bir yaşam tarzı etkilidir. Sıkıntı, stres üzüntü gibi psikolojik faktörler de kilo almada etkilidir. Obezite, şeker hastalığı, kalp ve damar rahatsızlığı, hipertansiyon, solunum ve eklem rahatsızlıkları ve bazı kanser türlerine kapı açmaktadır. Bu nedenle ciddi olmakla beraber acil tedavi gerektiren bir hastalıktır.
diyet programı

Obeziteyle Başa ÇıkmakObeziteyle başa çıkmada amaç kısa sürede hızlı bir şekilde kilo vermek olmamalıdır. Uzun vadede sağlıklı bir kilo verme süreci olmalıdır. Bunun için kişinin kendisinde yer etmiş olan bazı alışkanlıklarını değiştirmesi gerekmektedir. Sağlıklı beslenme ve sporu bir alışkanlık haline getirmek önemlidir. Yağ ve kalori miktarı düşük sağlıklı bir beslenme programına başlamak esastır. Bununla beraber sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmaz egzersizler mutlaka yapılmalıdır. Bünyede kaybedilecek %5`lik bir kilo kaybı bile obezite ile birlikte kendisini gösteren hastalıkları azaltmak için etkili olacaktır.

Diyetisyen İle Zayıflayın
Diyetisyenin uygulatacağı diyet programı ile kilo kaybını devam ettirmek amacıyla egzersizler mutlak suretle yapılmalıdır. Buradaki esas nokta harcanılan enerjinin daha da artırılmasıdır. Bunun yolu da egzersizlerden geçmektedir. Günde ortalama 15 dakika ile başlanacak ve periyotlar halinde artırılacak olan tempolu yürüyüşler kilo vermede etkin bir destektir. Kilo vermek sadece diyet ile mümkün değildir. Yapılan araştırmalar diyet programı ile birlikte egzersizlerin de büyük katkı sağladığını ortaya koymuştur. Gündelik yaşantımızda tembellik ettiğimiz konularda, masa başı işlerinde özellikle, fazla oturmak veya gideceğimiz yere arabayla gitmek yerine yürüyüşler tercih edilmelidir. Bu gibi durağan yaşam kesinlikle terk edilmeli ve spor yapmaya özen gösterilmelidir. Yürüyüş, hafif tempolu koşu veya yüzme gibi aktiviteler yapılacak diyete katkı sağlayacaktır.
Özel Meltem Hastanesi Uzman Diyetisyeni kişiye özel diyet programları hazırlamakta ve kişinin sağlıklı bir şekilde kilo vermesini sağlamaktadır.
Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:13/02/2014
Okunma Sayısı:9002
Soru sor