Kilo vermek hiç bu kadar kolay olmamıştı

Kilo vermek hiç bu kadar kolay olmamıştı
Günümüzün belki de en büyük sağlık sorunlarından birisi de obezitedir. Fazla hareketsiz kalmak, yanlış beslenme veya metabolizmadaki sorunlar nedeniyle on binlerce insan obezite ile karşı karşıya kalmaktadır. Sağlıklı bir yaşam sürmek için doğru beslenme önemlidir. Bu nedenle beslenme ve diyet ünitesi ile kişinin sağlık durumuna göre en uygun beslenme programı uygulanmaktadır. Şişmanlık dediğimiz durum vücutta fazla miktarda yağ birikmesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Bu durumun acilen tedavi edilmesi gerekmektedir. Çünkü şişmanlık beraberinde pek çok hayati hastalığı da getirmektedir. Aşırı beslenme, kalıtım, psikolojik sorunlar, evlilik, doğum, alkol gibi faktörlere bağlı olarak kendini gösteren şişmanlık tek başına kendini gösterebileceği gibi çeşitli komplikasyonları ile de yaşam kalitesini ve süresini düşüren ciddi bir durumdur.
beslenme ve diyet

Şişmanlık İle Beraberinde Gelen Ciddi HastalıklarOrtaya çıkan büyük rahatsızlıklardan birisi hiç kuşkusuz kalp ve damar hastalıklarıdır. Obezite ile hipertansiyon, şeker hastalığı, solunum rahatsızlıkları, bazı tehlikeli kanser türleri, karaciğer yağlanması, safra kesesi hastalıkları, adet düzensizlikleri, eklem hastalıkları, kısırlık gibi sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Dünyada şişmanlık nedeniyle bu tip rahatsızlıklara yakalanan insanlar ölüme kadar varan sonuçlarla yüzleşmek zorunda kalabiliyorlar. Bu nedenle acilen tedbir alınmalı ve kesinlikle uygun bir diyet programına gidilmelidir.

Şişmanlığın Önüne Geçin, Diyet Programıyla Sağlığınıza Kavuşun
Şişmanlığın önüne geçmek, sağlıklı bir bünyeye kavuşmak oldukça kolaydır. Burada önemli olan kilo vermek için seçilecek yöntemdir. Sadece kilo vermek değildir amaç, bunun yanında sağlığınızı da aynı ölçüde korumak gereklidir. Her gün televizyonlarda boy boy diyet programları ve egzersiz aletleri boy göstermektedir. Her kişinin yapısı farklıdır ve bu yapıya uygun olarak kilo vermek gerekir. Alınacak önlemler kişinin bizzat kendisiyle alakalıdır.
kilo verme

Kilo vermede kişiye özel diyet sistemi kullanılmalıdır. Yani kişinin özellikleri, nasıl kilo aldığı, yaşı, yaşam biçimine göre özel programlar uygulanmalıdır. Kilo fazlası olan kişilerde bir yanılgı da aç kalarak kilo verilebileceğini düşünmesidir. Önemli olan aç kalmak değildir. Önemli olan sağlıklı bir diyet ile yemek yiyerek kilo vermektir. Sık sık, azar azar beslenmek metabolizmayı hızlandırmaktadır. Aç kalındığı takdirde veya diğer öğüne atlandığı zaman diğer öğünü daha hızlı ve daha çok yemeye kadar gitmektedir. Bu sebeple başta kahvaltı olmak üzere hiçbir öğün atlanmamalı, 2-3 saatlik aralarla yemek yenmelidir.
Özel Meltem Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümünde kişiye özel diyet programları yapılmakta ve kişinin bünyesine göre en sağlıklı kilo verme yöntemleri uygulanmaktadır.
Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:06/12/2013
Okunma Sayısı:10293
Soru sor