Kadın hastalıklarında tedavi uzmanlık ister

Kadın hastalıklarında tedavi uzmanlık ister
Kadın üreme organlarına ilişkin oldukça tehlikeli olduğu gibi tedavisinde uygulanacak yöntemler büyük uzmanlık istemektedir. Kadın üreme organlarına dair şikayetler 4 başlık altında toplanabilir. Bunlar; Ağrı, kanama, akıntı ve karın büyümesi şeklinde sıralanabilir. Bu belirtilerin teki olabileceği gibi bir kaçı birlikte de görülebilir. Yapılacak olan muayeneler ile bu şikayetlere neden olan sorun ortaya çıkarılmaktadır. Tedavide hastalığın seyrine göre bir yöntem uygulanır.

1-Ağrı
Ağrı hastalığın türüne göre ortaya çıkan subjektif bir durumdur. Ağrının durumu, yeri ve niteliği hastalığın tipine göre farklılık gösterebilmektedir. Ağrı nitelik açısından yanıcı, oyucu, itici, kesici, yırtıcı karakterlerde olabilir. Yer olarak kasıklarda, karın bölgesinde, belde olabildiği gibi bu ağrılar yaygın da olabilir. Ağrı zaman olarak da farklılık gösterebilmektedir. Ortalama 3 kadından birinde ağrı yakınması görülür.
kadın hastalıkları

2-Kanama
Kadın hastalıklarında kanama dendiği zaman anlaşılaşacak durum vaginadan gelen kanamadır. Vaginal yoldan gelen kanamalar pek çok hastalığın habercisi olabilir.  Kadın hastalıklarında en çok yakınılan sıkıntılardan biri olan kanama gebelikle olabilir veya olmayabilir. Yani gebelik süresince görülen kanamalar gebelik dışındaki kanamalardan farklı olmaktadır. 3-AkıntıKadın hastalıklarında en çok görülen belirtilerden birisi de vaginal akıntıdır. Normalde vagina nemliliğini sağlayan, herhangi bir yakınmaya neden olmayan koyu kıvamda beyaz vaginal bir akıntı vardır.Bu akıntı rahim ağzı bezlerin vagina mukozasından, mukus salgısından dökülen hücrelerden, vagina mukozasından sızan sıvıdan ve döderlerin basillerinden medana gelmektedir. Döderlerin basilleri vagina epitelinde bulunan glikozu parçalayarak laktik asit meydana getirmektedirler. Bu laktik asit ile vagina ortamı asitli bir hal alır. Ortamın asit oluşu, vagina ortamının asitliliğinin kaybolması durumunda ise mikropların üreyebilmesi için uygun bir ortam meydana çıkar. Bu da iltihaplara yol açmaktadır.

4-Karın Büyümesi
Kadın hastalıklarının bazılarında belirtilerden birini de karın büyümesi oluşturmaktadır. Kaın büyümesi, kadın hastalıklarının dışında bazı hastalıkların belirtisi de olabileceğinden bunu ayırt etmek ancak muayene ile olmaktadır. Karında büyümeye neden olan olaylar ya karın içerisindeki organlardan ya da deriden kaynaklanır. Bu durumun anlaşılması için detaylı bir muayene gereklidir. Uzman doktor yaptığı değerlendirmeler sonucunda hastalığın nereden kaynaklandığını belirlemekte ve ona göre tedavi yöntemleri oluşturmaktadır. Özel Meltem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü uzman doktorları kadın hastalıklarına dair ne var ise ortaya çıkarmakta, gerekli tedavi yöntemlerini en etkin şekilde uygulayarak hastanın sağlığına kavuşmasına yardımcı olmaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:23/11/2013
Okunma Sayısı:10566
Soru sor