Kadın doğumda uzman eller

Kadın doğumda uzman eller
Günümüzde sağlıklı bir hamilelik süreci ile beraberinde sağlıklı bir doğum yapmak tıp dünyasındaki gelinen nokta ile oldukça kolay hale gelmiştir. Fakat bilindiği gibi istenmeyen bazı talihsiz olaylar da peşi sıra gelebilmektedir. Bunun olmaması ve sağlıklı bir süreç ile çocuğun dünyaya gelmesi alanında uzman doktorlar ile mümkün olmaktadır. Alanında uzman ve yıllarca yaptığı başarılı doğumlarla adından söz ettiren doktorlar, kaliteli bir hastane sağlıklı doğum süreci için son derece önemlidir.

Normal Doğum Nedir?
Normal bir doğum sürecinde en az 6-10 kez uzman bir doktorun kontrolü gerekmektedir. Doktor her kontrolde anne adayının tansiyonu, kilo artışı gibi etmenlerini incelemekte bununla birlikte bebeğin sağlığı, gelişimi ve herhangi bir anormal durum olup olmadığı ultrasonografi vasıtasıyla takip edilmektedir.
kadın doğum

Testler Çok ÖnemliGebelik sürecinde belirli periyotlarla annenin bazı tahlilleri istenmektedir. Anne ve baba adaylarının kan uyuşmazlığına karşı kan grupları tayin edilir. Anne adayının kan sayımı yapılarak varsa kansızlığın tedavisi düzenlenmelidir. Bunun yanında kanında Toksoplazma, Hepatit, Kızamıkçık gibi hastalıklara neden olan mikroorganizmalar aranır. Bunların varlığı dahilinde gerekli tedbirler alınmaktadır. Ortalama 15-16 haftalık olduktan sonra ciddi bir zeka problemi olan ?Down Sendromu? için de üçlü test denilen kan tahlili yapılmaktadır.Gebelikte şeker hastalığı da kendini gösterebileceğinden tüm anne adaylarına 28 haftalık olduklarında glikoz tarama yaptırmaları önerilir. Bu tahliller sonucu gerekli tedavi uygulanır.
Doğum yaklaştıkça anne adayına kendisi için en uygun olan doğum yöntemi söylenmektedir. Ve çocuğun en sağlıklı şekilde doğması sağlanmaktadır.

Doğum Süreci
Şayet sakıncalı bir durum yok ise genellikle 'normal doğum? tercih edilmektedir. Normal doğum anne açısından da bebek açısından da en sağlıklı ve doğal yöntem olmaktadır. Normal doğum 38-42 haftalık gebelik sonrasında kendiliğinden başlayan rahim kasılmalarıyla tek bir bebeğin anne ve bebeğe zarar gelmeyecek şekilde vajinal yol ile canlı olarak doğmasıdır.Erken doğum ise 28-37 haftasında dünyaya gelen bebekler için kullanılır. Bu süre normalde 38-42 hafta arasıdır.  Normal doğumda yaklaşık 300 ml kadar bir kan kaybı olur. Sağlıklı doğum olayı güç olmayan ve zorlanmadan yapılan fizyolojik bir olaydır.Özel Meltem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü uzman doktorları kadınlarda doğum sürecini başarılı bir şekilde kontrol altına almakta ve sağlıklı bir doğum gerçekleştirmektedirler.
Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:04/12/2013
Okunma Sayısı:9869
Soru sor