Havalar soğudu alerjik nezleye dikkat!

Havalar soğudu alerjik nezleye dikkat!
Alerjiye neden olan bazı maddeler vardır. Bu maddelerin burun mukozasına temas etmesi ile akıntı, hapşırma, burun ve gözlerde kaşıntı, boğaz kaşıntısı gibi şikayetler ortaya çıkar. Havada bulunan ve solunumla geçen küçük parçacıklar alerjik nezlenin temelidir. Peki bu alerjiye ne sebep olur? Hayvan ve bitkilerden gelen, insan vücuduna nüfus eden alerjik maddeler göz, boğaz, burun gibi yerlerden insana girer. Bazı insanlar bazı maddelere karşı normalden fazla reaksiyon gösterebilmektedirler. Unutulmaması gereken bir durum da alerjinin soyaçekim gösteren bir eğiliminin olduğudur. Vücudumuzun savunma sistemi dışarıdan gelen yabancı maddelere karşı savaşan maddeler üretir. Bu maddeler dışarıdan gelen alerjik maddeler ile karşı karşıya geldiğinde vücutta istenmeyen etkiler oluşturan maddeler salınmaktadır. 'Histami'n en bilinenidir.
nezle

Soğuk Havalarda Alerjiden KorununAlerjik kişilerin sinüs enfeksiyonuna, soğuk algınlığına, kulak enfeksiyonuna hassasiyerleri artar. Bu kişilerde daha ağır hastalıklara geçiş de gözlenebilir. Örneğin astım gibi... Alerjiye bağlı burun tıkanıklıkları hem gün içinde hem de uykuda tıkanmaya yol açar ki bu da yetersiz oksijen alımına sebep olur. Sonuç itibarıyla kalp ritm bozuklukları, kalp yetmezliği, yüksek tansiyon gibi ikincil sorunlara neden olabilir.Alerji Deyip Geçmeyin, Ciddi Rahatsızlıklar Kapıdaİnsanların bu tip alerjileri hafife almaması gereklidir. Keza yukarıda bahsettiğimiz gibi oldukça ciddi sonuçlar doğurabilmektedir. Basit bir soğuk algınlığı bile eğer geçmiyorsa ve etkileri artıyorsa mutlaka doktor muayenesinden geçilmelidir. Uygulanacak yanlış yöntemler hastalığın daha da ilerlemesine neden olabilir. Tüm hastalar kulak, burun, boğaz ve baş boyun muayenesi yaptırmalıdır. Bu tip alerjik şikayetlere herhangi bir enfeksiyonun ya da yapısal bir bozukluğun yol açıp açmadığı saptanmalıdır. Bu saptama ile en doğru tedavi yöntemi uygulanabilir. Aile hikayesine bakılıp muayene edildikten sonra hastanın  alerjiye karşı alerjik reaksiyonun tespiti amacıyla kan ve deri testleri yapılabilir. Testler yalnızca hangi maddeye karşı bir alerjinin söz konusu olduğunu değil alerjinin düzeyi ve seviyesini de ortaya çıkartmaktadır.
alerjik nezle

Doktor Muayenesi ÖnemliDoktor muayenesi ve testler ile alerjinin hangi aşamada olduğu saptanır ve buna göre doktor tedavi yöntemiyle hastayı iyileştirmeye yönelik işlemlerini yapar. Hastanın özellikleri ve muayene bulgularına göre farklı yöntemler kullanılabilir. Doktor hastalığın evresine göre uygun gördüğü ilaç gruplarını hastaya verecek, hastalığın vücuttan atılmasına yardımcı olacaktır.

Özel Meltem Hastanesi
Kulak Burun Boğaz Bölümü doktorları, kış aylarının en sık şikayet edilen hastalıkları grip, soğuk algınlığı ve alerjik nezleye karşı muayene ve tetkiklerini yapmakta, hastanın en hızlı şekilde sağlığına kavuşması için uygun tedavi yöntemlerini uygulamaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:14/11/2013
Okunma Sayısı:10260
Soru sor