Grip deyip aldanmayın

Grip deyip aldanmayın

Uzmanlar, mevsimsel farklılıklarının gözlendiği ilkbahar döneminde alerjik hastalıkların farkettirmeden bulaştığını belirterek alerjisi olanları uyardı
İlkbaharın gelmesiyle birlikte alerjik hastalıkların çoğaldığını ve vatandaşların bu hastalıklara karşı dikkatli olması gerektiyor.

Alerjik hastalıkların gözlendiği mevsim

Mevsimsel farklılıklarının gözlendiği ilkbahar döneminde, alerjik hastalıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten uzmanlar, 'Şu anda polenlerin fazla olduğu bir mevsim olan ilkbahara giriyoruz. İlkbahar, mevsimsel özellik arzeden, özellikle alerjik hastalıkların artışının gözlendiği bir mevsim. Bu konuda astım alerjisi olan vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. Hava ısısının yani mevsimsel ısı farkının olduğu bir süreç yaşıyoruz. Bu konuda da vatandaşlarımızın, özellikle 'ilkbahar nezlesi' diye tabir ettiğimiz rahatsızlıklara karşı koruyucu önlemler alınması gerekiyor' dedi.

Beslenme ve temizliğe özen gerek

Dikkat edilecek hususların başında beslenme ve temizlik geldiğini hatırlatan uzlmalar Şöyle konuştu: 'Vatandaşların, çok basit olarak bildiği kişisel hijyende el yıkama alışkanlıklarını geliştirmeleri gerekiyor. Beslenmeleri konusunda da yeşil sebze ve meyvelerin tüketilmesi lazım. Vitamin ağırlıklı taze sebze ve meyveler bu hastalıklar için koruyucu özelliklere sahiptir. Rahatsızlığı olan vatandaşların zaman kaybetmeyerek en yakın sağlık kuruluşuna başvurmasını istiyoruz. Bunlar uygulanmadığı taktirde astım atakları, alerjik renitler, nezle, grip gibi vakalar çoğalarak kişilerin iş performansını düşürecek ve kendi gibi çevresini de rahatsız edecektir. Bu hastalıklar aynı zamanda, vatandaşların zaman ve ekonomik açıdan kayıplar yaşamasına da neden olur' dedi.

Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:21/04/2006
Okunma Sayısı:11127
Soru sor