Göz çevresi estetiği ile kırışıklıklarınız yok olsun

Göz çevresi estetiği ile kırışıklıklarınız yok olsun
Yaşlanmanın ilk olarak ortaya çıktığı göz çevresidir. Otuzlu yaşların gelmesiyle birlikte üst kapaklarda cilt yığılmaları kendisini göstermeye başlar. Bu ciltteki yığılmalar insanı yorgun, uykusuz ve yaşlı gösterir. Yine göz kenarlarında kaz ayağı olarak adlandırılan kırışıklıklar kendini zamanla belli etmektedir. Zaman ilerledikçe gözaltı torbaları ile yanağı ayıran gözyaşı oluğu adında derin bit hat oluşmaktadır. Üst kapaklardaki deri yığılması kişinin gözünü açmasında zorlanmaya neden olabilmektedir. Bu tip vakalarda insanlar kaşlarından destek alma ihtiyacı hissederek sürekli kaşlarını kaldırmaktadırlar. Sürekli kaşlarını kaldıran insanların ise buna bağlı olarak alın çizgileri derinleşmektedir.
Günümüzde göz çevresi estetiği yani Blefaroplasti en sık yapılan cerrahi operasyonlardan birisidir. Nasıl Uygulanır?Lokal anestezi altında uygulanabilen üst göz kapağı ameliyatları oldukça sağlıklı ve hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Ameliyattan önce hastanın göz çevresinde müdahale edilecek yerler belirlenmektedir. Bu cerrahi müdahale hastanede kalmayı gerektirmez. Hasta bir iki saat sonra evine gidebilmektedir. Alt göz kapağındaki fıtıklaşmış yağ dokusu alınmaktadır. Bununla birlikte orta yüz gençleştirme ameliyatı ile kombinasyon da yapılabilmektedir. Göz altındaki fazla yağ dokusu ve yanakta hacmini kaybetmiş bölgeler doldurulur ve böylece daha genç ve taze bir görünüme kavuşulabilir.
göz çevresi estetiği

İyileşme Süreci Nasıldır?Eğer operasyon üst göz kapağına yapılacaksa kişi aynı gün evine gidebilmektedir. Ciddi bir şişlik ve morarma olmayacağı için 5-6 gün içerisinde kişi günlük yaşamına dönebilmektedir. Alt göz kapağı için kirpiklerin altındaki dikişler 6. Günde alınmaktadır. Bununla birlikte şişlikler yaklaşık 10 gün içerisinde yok olmaktadır. Şayet orta yüz gençleştirme ameliyatı ile kombine şekilde yapılırsa bu süreç 15 günü bulabilir.
Özel Meltem Hastanesi Plastik Cerrahi bölümü uzman cerrahları göz çevresi estetiğini başarılı bir şekilde uygulamakta kişiye yeni ve taze bir görünüm kazandırmaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:19/04/2024
Yayınlama Tarihi:05/02/2014
Okunma Sayısı:9619
Soru sor