Glokom tedavisinde uzmanını tercih edin

Glokom tedavisinde uzmanını tercih edin
Glokom, halk arasındaki tabiri ile Göz Tansiyonu, yaygın bir rahatsızlık olmakla beraber milyonlarca insanı etkilemektedir. Göz içerisindeki sıvı basıncı görme yeteneği için gerekli olan göz sinirine zarar verecek düzeyde yüksektir. Glokom genellikle 40 yaş üzerinde görülmektedir. Glokom yıllar içerisinde sinsice ilerleyen bir hastalıktır. Glokom pek çok hastada anca ileri evrede, hastanın belirgin şekilde görme kaybı yaşamasıyla ortaya çıkmaktadır. Glokomda görme kaybı olacağından erken tanı ve tedavi önemlidir. Göz doktoru tarafından aralıklarla yapılan muayeneler glokomun erken tanısı için önemlidir.
glokom tedavisi

Başka bir glokom türü ise yine ileri yaşlarda kendisini gösteren açılı glokomdur. Açılı glokom ani bir kriz ile ortaya çıkar. Şiddetli ağrı ile birlikte görme azalması, gözlerde kızarıklık, bulantı ve kusma karakterize bir durumdur. Açılı glokom acil tedavi gerektirir. Bebek ve çocukluk dönemlerde açılı glokom ışığa karşı hassasiyet, gözde sulanma ve gözde büyüme görülür. Glokomun Nedenleri Nelerdir?Göz dokularının beslenmesi için göz içerisinde sürekli suretle bir sıvı yapımı olur. Bu göz içi sıvısı bazı yollarla sürekli olarak gözü terk etmektedir. Göz içi sıvısını dışarı boşaltan kanallarda tıkanıklık ile sıvının yeterli boşalamaması ve buna bağlı olarak iç basıncın artması durumu glokomdur. Göz içerisindeki basıncın artmasıyla görme sinirinde zarar meydana gelir ve sinir ölü duruma gelir. Glokom teşhis Ve Tedavisi
Glokom detaylı bir göz muayenesi ile kolaylıkla teşhis edilebilmektedir. Tonometre denen bir alet vasıtası ile göz basıncı ölçülmektedir. Görme alanı testi yaparak görme alanında herhangi bir kayıp olup olmadığına bakılır. Sinir lifi ve görme siniri inceleyen ileri yöntemler de kullanılabilir. Glokoma bağlı görme kaybını engellemek yalnızca erken tanı ile mümkün olmaktadır. Görme alanında glokoma bağlı görme kayıpları meydana gelmedikçe hasta durumun farkına varamaz. Bu sebeple düzenli muayeneler önemlidir.
Glokom tanı konulduktan sonra tamamen iyileştirilip ortadan kaldırılamamaktadır. Ancak bir çok olguda uygun tedavi yöntemleri ile başarılı bir şekilde kontrol altına alınabilmektedir.
glokom nedir

Öncelikle göz içi basıncı düşüren çeşitli ilaçlar uygulanacaktır. Göz damlası şeklinde olan bu ilaçlar doktor kontrolü ile uygulanmalıdır. Bu noktada gerekirse cerrahi veya laser girişimleri de uygulanabilmektedir. Bu tedavilerin amacı, hastanın kalan görüşünün korunmasıdır. Yani görmeyi arttırmaya yönelik değildir. Kriz olarak ortaya çıkan dar açılı tipte tedavi aciliyet gerektirir. Doğuştan bir glokom var ise tedavi cerrahi şekilde olmaktadır. Bazı durumlarda hastaya birden fazla cerrahi operasyon da düzenlenmektedir.

Özel Meltem Hastanesi
Göz Hastalıkları bölümü uzman doktorları, glokoma dair gerekli muayeneleri yaparak en uygun tedavi yöntemleri ile bu rahatsızlığın önüne geçmektedirler.
Güncelleme Tarihi:25/04/2024
Yayınlama Tarihi:14/12/2013
Okunma Sayısı:10079
Soru sor