Geniz eti alınan çocuklarda hastalık görülmüyor

Geniz eti alınan çocuklarda hastalık görülmüyor

Çocuklardaki geniz eti büyümesinin çocuk gelişim ve sağlığı açısından oldukça kötü sonuçları olduğunu söyleyen Özel Meltem Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Gökalp Dizdar, bu konuda gerekli tedbirlerin alınması gerektiğinin altını çizerek bilgilendirici açıklamalarda bulundu.

Çocuklarda geniz eti büyümesinin uyku kalitesini bozduğunu söyleyen Dr. Gökalp Dizdar bu durumun çocuğun gelişiminde çok büyük olumsuz yönleri olduğunu aktardır. Dr. Dizdar, “Çocukta gece horlama, gece terlemesi, sık yer değiştirme ve diş gıcırdatma gibi durumları meydana getiren geniz eti büyümesi bununla kalmayarak pek çok hastalığa da davetiye çıkarıyor.” dedi.

Çok Ciddi Sağlık Sorunlarına Neden Oluyor

Geniz eti dediğimiz oluşum burnun gerisinde bademciklere benzer bir görevde bulunan yapılardır. Şayet mikroplar geniz eti ve bademciklere yerleşirse bu durum kronikleşerek tedavi edilemez bir hale gelebilir. Bununla birlikte pek çok ciddi hastalığın ortaya çıktığını söyleyen Dr. Dizdar, “Bu durum vücutta kalp, böbrek ve eklem sorunları ortaya çıkarabilir. Romatizmal hastalıkları tetikleyebilir ve hastayı zor duruma sokabilir.”dedi. Bununla birlikte çocuklarda yutkunma zorluğu, kulak rahatsızlıkları ve baş ağrısı gibi sorunlar ortaya çıkardığını söyleyen Dr. Dizdar bu gibi durumların çocukların gelişiminde büyük sorunlar yaşatabileceğini belirtti.

Acil Olarak Tedavi Edilmeli

Geniz eti büyümesi olan çocuklarda burun tıkanıklığı, uykuya dalmada güçlük, nefes almada sıkıntılar görülebilir. Çocuk bu şekilde gece rahat uyuyamaz ve sürekli yorgunluk hali gözlemlenir. Çocuk günlük yaşamında büyük sıkıntılar yaşarken ileriki yaşlarda bu sorun daha da büyük problemlere neden olur.” dedi ve bu gibi durumlarda en kısa sürede cerrahi müdahale yapılarak çocuğun bu sıkıntıdan kurtarılması gerektiğinin altını çizdi.

Güncelleme Tarihi:20/04/2024
Yayınlama Tarihi:22/03/2016
Okunma Sayısı:12410
Soru sor