Fazla kilolarınızdan kurtulmak elinizde

Fazla kilolarınızdan kurtulmak elinizde
Şişmanlık günümüzün en ciddi rahatsızlıklarından birisidir. Fazla yağların vücutta birikmesi ile kendisini gösteren obezite sağlığı ciddi manada tehdit etmektedir. Obez hastalığının olup olmadığını vücuttaki yağ miktarı ve dağılımdan anlamak mümkündür. Bu tespit edildiği takdirde vücutta bir obezite probleminin olup olmadığı anlaşılacaktır. Bununla beraber yağın vücuttaki oranı önemlidir. Karın ve göbekte özellikle biriken yağlar kalp damar tıkanıklıkları gibi ciddi sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.

Şişmanlığın (Obezite) Nedenleri
Şişmanlık ya da diğer adıyla obezitenin pek çok sebebi vardır. Bunlardan biri kalıtsal faktörlerdir. Tabi bununla beraber fizyolojik faktörler de mevcuttur. Hamilelik, yaşlanma gibi durumlar kilo almayı müsait bir hale getirmektedir. Yaşam tarzının nasıl olduğu da obezite üzerinde etkilidir. Yeme düzeninin bozukluğu, fazla hareketsiz kalma, psikolojik rahatsızlıklar da kilo almada oldukça etkili rol oynarlar. Obezite ile birlikte kalp rahatsızlıkları, hipertansiyon, eklem rahatsızlıkları, şeker hastalığı, solunum rahatsızlıkları ve bazı kanser türlerine de yine obezite sebebiyet vermektedir. O nedenle hayati öneme sahip bir durumdur.
obezite

Obezite Tedavisinde YöntemObezitede amaç kısa zamanda hızlı bir kilo verme olmamalıdır. Burada amaç düzenli yemek yiyerek sistematik bir şekilde sağlıklı kilo vermektir. Harcanan enerjinin artırılması önemlidir. O nedenle en önce yapılacak işlem uygun bir diyet programının ayarlanmasıdır. Uzman diyetisyen hazırlayacağı program ile hastanın sık sık ama azar azar sağlıklı besinlerle beslenmesine olanak sağlayacak ve hasta sağlıklı bir şekilde kilo vermeye başlayacaktır. Bununla beraber egzersiz de kilo vermede önemli rol oynar. Günlük 15 dakikalık egzersizler günden güne artırılmaktadır. Bununla beraber tempolu yürüyüşler kilo vermede etkili olacaktır.Kilo vermek yalnızca diyet yapmakla olacak bir şey değildir. Yapılan çalışmalar diyetle beraber egzersizlerin de önemini ortaya koymuştur. Gündelik yaşamımızda, tembellik ettiğimiz durumları bırakmamız gerekir. Masa başında fazla oturmamak, her gideceğimiz yer için araç kullanmamak gerekir ve vücudun hareketli kalması sağlanmalıdır. Yapılacak egzersizler ve kişiye özel diyet programı ile ideal kiloya ulaşmak şimdi oldukça basittir. Özel Meltem Hastanesi Uzman Diyetisyeni ile kişiye özel uygulanacak diyet programı ile hastalar obeziteden kurtulmakta ve ideal kilolarına kavuşmaktadırlar.
Güncelleme Tarihi:23/04/2024
Yayınlama Tarihi:09/01/2014
Okunma Sayısı:10191
Soru sor