Epilasyonda lazer dönemi

Epilasyonda lazer dönemi

Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmak için günümüzdeki en kesin çözümdür. Ancak lazer epilasyonu her yerde yaptırmak sağlıklı değildir. Lazer epilasyon uzmanlık isteyen bir alandır. Bu sebeple lazer epilasyon ile istenmeyen tüylerden kurtulmak isteyenler bu konuda deneyimli uzmanların olduğu bir hastaneyi ya da sağlık merkezini seçmelidirler. Lazer epilasyonda üretilmiş olan ışın cilt üzerinden geçirilerek kıl köklerindeki melanin pigmenti tarafından emilmektedir. Lazerde bu emilme özelliği mevcuttur. Kıl kökü tarafından tamamen emilen bu enerji ısıya dönüşmektedir ve kıl kökünü tahrip etmektedir.

Lazer epilasyon seans süresi işlem yapılacak bölgeye göre değişmektedir. Örnek verirsek bir çene bölgesi dudak üstü sadece 4-5 dakikada tamamlanmaktadır. Bacak ve sırtta ise işlem biraz daha uzun sürmektedir. Ortalama 45 dakika civarında sürer. Toplam seans süresi 6-8 hafta aralığındadır.

Günümüzde gelinen nokta ile lazer epilasyon hem daha pratik hem de daha sağlıklıdır. Cilde hiçbir zarar vermemekle beraber işlem de bir o kadar hızlı tamamlanır. Lazerin ürettiği enerji kıl köküne ulaşır. Sağlık açısından hiçbir tehlike arz etmeyen bu yöntemi tüm dünya kullanmaktadır.

lazer epilasyon

Tedavi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer lazer epilasyon yaptıracak kişinin belirli bir deri hastalığı mevcut ise bunu mutlaka doktora anlatmalıdır. Tekrarlayan deri enfeksiyonlu hastalara lazer epilasyon öncesi bir tedavi uygun görülebilir. Bununla beraber bazı ilaçların yan etki yapma özelliği olduğundan doktora mutlak suretle bilgi verilmelidir. Bu uygulama kesinlikle bronz tene yapılmamalıdır. Ten rengi normale dönüşünceye kadar beklenmelidir. Uygulama bölgesine 4 hafta öncesinden başlayarak ağda, cımbız, kıl dökücü krem gibi köke etki edecek herhangi bir işlem yapılmamalıdır. Güneş ışığından da yine bu süreçte uzak durulmalıdır.

Uygulama sonrası yine belirttiğimiz gibi kıl dökücü krem, ağda gibi uygulamalar yapılmamalıdır. Bronzlaşmaktan kaçınmak önemlidir. Güneş ışığına maruz kalmamak esastır. Lazer epilasyon ile tahrip edilmiş kıllar bir daha çıkmayacaktır. Uygulama sonrası 3-10 gün arasında kıllar yeniden belirebilir ancak kıllar lazer tarafından tahribe uğradığından çoğu dökülür. Dökülmeyen kıllar için kontrol seansı adı altında bir uygulama yapılabilir. Özel Meltem Hastanesi Cildiye bölümü uzman doktorları ile lazer epilasyon başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.

Güncelleme Tarihi:24/04/2024
Yayınlama Tarihi:30/01/2014
Okunma Sayısı:9390
Soru sor